google map
Budget
MELI MELY
1030 SCHAARBEEK ( Général Wahis - ) ( Meiser ) Brasserie
8.8
La Selva
1030 SCHAARBEEK ( Patrie ) Italiaanse
9.3
Biga
1030 SCHAARBEEK ( Colignon ) Italiaanse, Pizza
9.1
La Cueva De Castilla
1030 SCHAARBEEK ( Colignon ) Mediterrane, Spaanse
12/20 Gault&Millau
9.2
LE SAINT-GEORGES
1030 SCHAARBEEK Visgerechten, Franse, Schaaldieren
Yoka Tomo
1030 SCHAARBEEK Aziatische
Maloma
1030 SCHAARBEEK Belgische
13.5/20 Gault&Millau
9.4
Le Saint Georges
1030 SCHAARBEEK ( Plasky ) Brasserie
Le Zinneke
1030 SCHAARBEEK ( Patrie ) Belgische, Mosselen, Biologische
BUCA DI BACCO
1030 SCHAARBEEK ( Louis Bertrand ) Belgische
INCE PIZZERIA
1030 SCHAARBEEK Turkse, Pizza
Meat30
1030 SCHAARBEEK ( Louis Bertrand ) Halal, Marktaanbod, Vleesgerechten, Wijnbar
8.7
ATELIER DU SUSHI
1030 SCHAARBEEK ( Dailly ) Japanse
Noje
1030 SCHAARBEEK ( Noyer ) Belgische, Biologische, Macrobiotische, Veganistisch
9.4
Café Colignon
1030 SCHAARBEEK ( Colignon ) Belgische
9.3
AUTRE CHOSE
1030 SCHAARBEEK ( Meiser ) Seizoensgebonden
Groseille
1030 SCHAARBEEK ( Coteaux - Wijnheuvelen - ) ( Louis Bertrand ) Belgische
9.0
LA NOURRICE AFRICAINE
1030 SCHAARBEEK Afrikaanse, Visgerechten, Vegetarische
Meli Mely
SCHAARBEEK ( Général Wahis - Meiser )
Brasserie
La Selva
SCHAARBEEK ( Patrie )
Italiaanse
Biga
SCHAARBEEK ( Colignon )
Italiaanse, Pizza
La Cueva De Castilla
SCHAARBEEK ( Colignon )
12/20 Gault&Millau
Mediterrane, Spaanse
12/20 Gault&Millau
Le Saint-georges
Visgerechten, Franse, Schaaldieren
Maloma
13.5/20 Gault&Millau
Belgische
13.5/20 Gault&Millau
Le Saint Georges
SCHAARBEEK ( Plasky )
Brasserie
Le Zinneke
SCHAARBEEK ( Patrie )
Belgische, Mosselen, Biologische
Buca Di Bacco
SCHAARBEEK ( Louis Bertrand )
Belgische
Meat30
SCHAARBEEK ( Louis Bertrand )
Halal, Marktaanbod, Vleesgerechten, Wijnbar
Noje
SCHAARBEEK ( Noyer )
Belgische, Biologische, Macrobiotische, Veganistisch
Café Colignon
SCHAARBEEK ( Colignon )
Belgische
Autre Chose
SCHAARBEEK ( Meiser )
Seizoensgebonden
Groseille
SCHAARBEEK ( Coteaux - Wijnheuvelen - Louis Bertrand )
Belgische
La Nourrice Africaine
Afrikaanse, Visgerechten, Vegetarische

Brussel, het hart van Europa

Brussel is een kosmopolitische stad met een geweldige uitstraling op zowel artistiek, cultureel, politiek als financieel vlak. Brussel wordt ook wel “het hart van Europa” genoemd omdat de belangrijkste Europese instellingen hun zetel hebben in Brussel. De vele restaurants in de stad worden dan ook druk bezocht door zakenmensen van over de hele wereld.

Het indrukwekkende artistieke en architecturale patrimonium van de stad verrast elke bezoeker, net zoals het schuimige bier, de overheerlijke chocolade en het bronzen ketje “Manneken Pis”, hét symbool van de stad, dat sinds 1619 publiekelijk zijn behoefte doet…

De talrijke Brusselse musea bezitten een rijke verzameling kunstwerken en trekken toeristen aan van over de hele wereld. Hieronder kunt u een lijst vinden met musea die een absolute aanrader zijn voor iedereen die Brussel bezoekt:

- Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België : Museum voor Oude Kunst - Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis : Museum voor Moderne Kunst - Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
- Hortamuseum
- Wiertzmuseum
- Muziekinstrumentenmuseum
- Koninklijk museum voor Kunst en Geschiedenis
- Charliermuseum
- Museum van de stad Brussel

Hét mooiste plein van Brussel is zonder twijfel de Grote Markt, in het centrum van het oude stadsgedeelte. Tot de mooiste gebouwen op het plein behoren het Stadhuis, en het Gildenhuis dat de naam “De Koning van Spanje” of het “Bakkershuis” draagt, beiden opgetrokken in gotische stijl. Het Broodhuis, pal tegenover het Stadhuis, herbergt het Museum van de stad Brussel. De Grote Markt schittert eigenlijk altijd onder de pracht en praal van de gildenhuizen, maar om de twee jaar omstreeks 15 augustus wordt de Grote Markt nog mooier : dan wordt het plein namelijk bedekt met een bloementapijt van duizenden en duizenden begonia’s in alle kleuren.

Boek uw restaurant in Brussel een beleef een gastronomisch moment!

Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top: ze vormt een smaakvolle mix van Vlaamse en Waalse invloeden. Enkele Belgische specialiteiten: garnaalkroketten, mosselen met friet, Brusselse spruitjes en witlof, waterzooi, konijn met pruimen en het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots mag op zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kan je proeven in de cafés. Er bestaat zelfs een Biermuseum!

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Brussel aan de beste prijzen. U kunt zelfs heel wat restaurants in Brussel online reserveren!