De voorbije twee weekends was Tomorrowland even het centrum van de wereld. U kon het hier al lezen: op Tomorrowland kun je ook zeer lekker eten. Je ontdekt er gerechten van over heel de wereld en een boel beloftevolle chefs.

 

 

Net zoals vorig jaar bracht Gault&Millau een bezoekje aan het sprookjesfestival om er te proeven wat er te eten viel. En nog belangrijker, ze deelden prijzen uit tijdens het eerste weekend. Zo kunnen de drie winnaars uitpakken met hun prestatie tijdens het tweede weekend.

De categoriëen. 

 

 • Gault&Millau best festival food
  • Het gerecht dat het meeste punten kreeg van de inspecteurs en dus de hoogste gemiddelde score had. 

 • Gault&Millau best healthy/vegetarian festival food
  • Het gezondste of beste vegetarisch festivalgerecht, waarbij gekeken werd naar de combinatie van smaak en gezonde ingrediënten. 

 • Gault&Millau most innovative festival food
  • Het meest innovatieve festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, smaak als innovatie beoordeeld werden.


Meer dan zeventig foodstands werden bezocht en beoordeeld door de inspecteurs en de speciale festival expert. Dit zijn de winnaars met bijhorende jurycommentaar.

 • Best festival food: Blend Meat Croquette, Flemish Bun, Mizuna, Pickles-Sauce by the Blend Brothers


 

"Een zeer mooie variatie op het bekende ‘broodje kroket’. De kroket is gevuld met een krachtige mix van varkenswang, varkenspoot, varkenstong en stukjes van de knuist. Het varkensvlees werd op smaak gebracht met venkelpollen. Textuur van de korst is optimaal, voldoende stevig en een leuke afwisseling met het zachte broodje. De vulling is een beetje smeuïg en goed warm. De kroket wordt geserveerd in een Vlaams boterbroodje (sandwich) en daarin proeven we ook een fris sausje met pickles en een kruidige salade van mizuna. De Blend Brothers bewijzen dat een op het eerste zicht klassieke en eenvoudige snack getransformeerd kan worden tot een topbereiding. Door het gebruik van kwalitatieve ingrediënten en een creatieve twist creëerden ze een prachtige festivalsnack met uitmuntende smaak!"

 

 

 • Best healthy/vegetarian festival food: ​​​​​​​Carrot Dog / STR-Eat by The Jane


 "De “Carrot Dog” is een vegetarische variant op de hot dog waarbij het worstje vervangen werd door jonge wortels. De wortel werd bereid met komijn, behield voldoende textuur en is zeer smaakvol – een ideale vleesvervanger! Deze komt tussen een kruidig, lekker krokant ciabatta broodje dat nog een beetje warm is zoals het hoort. De ‘Carrot Dog’ wordt verder op smaak gebracht met een baba ganoush op basis van aubergine en gepekelde citroen. De humus en de harissa mayonaise zorgen voor pittigheid en een heerlijke Oosterse toets. Veggie is duidelijk niet saai bij STR-Eat van The Jane!"

 • Most innovatieve festival food:  Belgitude – Blond / Callebaut
​​​​​​​

"Het is duidelijk dat Callebaut inzet op innovatie en voor de tweede keer scoren ze met een innovatief dessert ‘Straight from Belgium’. Ze brengen dit jaar een origineel chocoladedessert in een beker dat eruitziet als… een blond biertje. Daarmee verenigt het twee beroemde iconen van de Belgische keuken: bier en chocolade. Het dessert wordt geserveerd in een bierglas en bestaat uit een binnenkant van krokante witte chocolade op een basis van passievruchtengelei. Binnenin komt een pure chocolademousse met earl grey thee en bergamot, stukjes brownie en rode bessen. Aan de buitenkant zie je alleen de gelei met een kraag kokosschuim waardoor het lijkt op een vers geschonken Belgisch biertje. Door de beker zachtjes te nijpen breekt de witte chocolade en krijg je een heerlijke smaaksensatie. Callebaut zorgt met de Belgitude Blond voor een innovatief dessert waarbij Bier en Chocolade centraal staan."

 

​​​​​​​

 

Was je er zelf niet bij? Via de website tastesoftheworld.com mét bijhorende Instagram account kan je ontdekken wat Tomorrowland  en DreamVille dit jaar in petto hadden op culinair vlak. 

 

Smakelijk!