Op een boogscheut van waar de Dansaertwijk overgaat in Molenbeek schuilt een culinaire parel. Het knusse restaurantje wordt door velen omschreven als een soulfoodrestaurant. Voedsel recht uit de ziel, geen franjes, gewoon pure kost. 

We hebben het over Oficina. Op de wijnkaart prijken natuurwijnen en er is een bierkaart met enkele Brusselse toppers waaronder die van hun quasi buren Brussels Beer Project. De gerechten zijn lokaal en seizoensgebonden. Vaak wordt er gekookt met de zogenaamde "lelijke groenten" die op de veiling niet verkocht geraken en de helft van de kaart is trouwens vegetarisch. We kiezen voor de klassieker Salade Liegeoise en het exotische falafel met tzatziki. Twee totaal verschillende gerechten.

De Luikse Salade is zoals een Luikse salade hoort te zijn: smaakvol spek, gebakken aardappelen en knapperige boontjes. De jus geeft het geheel een extra cachet. De falafel met smeuïge tzatziki brengt ons recht naar het Midden-Oosten. Heerlijk en veggie.

 

 

Het interieur is los en toch stijlvol. Ook hier geen franjes, maar een groot krijtbord met de regelmatig wisselende gerechten. Op het krijtbord staan nog meer suggesties zoals burrata met pesto, een Caesar Salad, kabeljauw met quinoa of een traaggegaarde ham met geroosterde wortelgroentjes. Van het bestek over de tafels tot de stoelen, alles is trouwens tweedehands. 

Dit plekje is een dik jaar oud. Enkele weken geleden werd aangekondigd dat ze wegens gebreken aan het pand zouden moeten sluiten. De voorbije dagen kwam echter het verlossende nieuws dat de gebreken gefikst waren en ze dus terug open ging. En groot nieuws: het restaurant krijgt een nieuwe chef. Niemand minder dan Yannick Van Aeken, de jarenlange souschef in Noma en drijvende kracht achter Humphrey verhuist dus naar de Dansaertwijk.

Benieuwd welke invloed zijn komst zal hebben op deze verdoken parel.

Oficina, sowieso een aanrader!

 

 

 

ps: Zin in een aperitiefje? Spring dan eens binnen bij De Monk of de Walvis. Liever een afsluiter? Breng dan een bezoekje aan Brussels Beer Project. Nog zo'n topplek.