Budget
tot
Den Boskouter
Belgisch-Franse, Seizoensgebonden, Traditionele
Savarin
Belgische, Seizoensgebonden, Cosmopolitische
La Tourbiere
Klassieke, Banket, Franse
Martinet
Belgische, Franse
't Overhamme
14.5/20 Gault&Millau
1 Ster
Franse, Gastronomische
14.5/20 Gault&Millau
1 Ster
Cul'eau
13/20 Gault&Millau
Visgerechten
13/20 Gault&Millau
Brasserie Blomme
Franse, Seizoensgebonden, Belgische
De Graankorrel
Belgisch-Franse, Aziatische, Tea-room

Aalst

Het Oost-Vlaamse Aalst, ook wel dé Carnavalstad genoemd, is gelegen aan de rivier de Dender. De stad heeft heel wat te bieden en is zeker een bezoekje waard!

Het jaarlijkse Carnavalfeest begint steeds op de zondag voor Aswoensdag en duurt drie dagen lang. Op zondag kunt u de grote carnavalstoet gaan bewonderen, met meer dan 200 praalwagens.

Verder staat de stad bekend voor de hop– en uienteelt, twee streekproducten waar men in de Aalsterse restaurants graag gebruik van maakt. De bijnaam van de Aalstenaars is dan ook niet voor niets ‘de ajuinen’.

Om cultuur op te snuiven kunt u ook terecht in Aalst. Zo zijn er de vele prachtige kerken, het begijnhof, het Schepenhuis met het belfort, de beurs van Amsterdam en het Kasteel Terlinden. Verkiest u echter de buitenlucht en de mooie natuur? Ga dan voor één van de vele fietstochten door Aalst! Een voorbeeld is de hoppetocht, die u langs de rijkste hopstreken van Europa stuurt.

Tijdens de zomermaanden tenslotte kunt u elke maandagavond genieten van de parkconcerten of van een van de vele leuke terrasjes in Aalst.

Resto.be biedt u een ruime keuze aan Aalsterse restaurants tegen de beste prijzen. U kunt ook heel wat restaurants in Aalst online boeken!