google map
Budget
Palo Alto
1060 SINT-GILLIS ( Louise ) Brasserie
9.7
LE WATERLOO
1060 SINT-GILLIS Seizoensgebonden, Brasserie, Belgisch-Franse
Liesse
1060 SINT-GILLIS Brasserie
PENAFIDELIS BAR
1060 SINT-GILLIS Brasserie
Brasserie Europa
1060 SINT-GILLIS ( Cureghem bara ) Brasserie, Belgisch-Franse, Vegetarische
LA CREMERIE DE LA VACHE
1060 SINT-GILLIS ( Louise ) Brasserie, Eetcafé
LE COMPTOIR DU MIDI
1060 SINT-GILLIS ( Cureghem bara ) Brasserie
LA PORTEUSE D'EAU
1060 SINT-GILLIS Brasserie
L'INCONNU
1060 SINT-GILLIS Brasserie
MERCURE BRUSSELS CENTRE LOUISE - PAPELOTTE
1060 SINT-GILLIS ( Louise ) Brasserie
LA BOULE D'OR
1060 SINT-GILLIS Belgische, Brasserie
ARION CAFE
1060 SINT-GILLIS ( Louise ) Belgische, Brasserie, Franse
Palo Alto
SINT-GILLIS ( Louise )
Brasserie
Le Waterloo
Seizoensgebonden, Brasserie, Belgisch-Franse
Brasserie Europa
SINT-GILLIS ( Cureghem bara )
Brasserie, Belgisch-Franse, Vegetarische
La Cremerie De La Vache
SINT-GILLIS ( Louise )
Brasserie, Eetcafé
Le Comptoir Du Midi
SINT-GILLIS ( Cureghem bara )
Brasserie
La Boule D'or
Belgische, Brasserie
Arion Cafe
SINT-GILLIS ( Louise )
Belgische, Brasserie, Franse

Brussel, het hart van Europa

Brussel is een kosmopolitische stad met een geweldige uitstraling op zowel artistiek, cultureel, politiek als financieel vlak. Brussel wordt ook wel “het hart van Europa” genoemd omdat de belangrijkste Europese instellingen hun zetel hebben in Brussel. De vele restaurants in de stad worden dan ook druk bezocht door zakenmensen van over de hele wereld.

Het indrukwekkende artistieke en architecturale patrimonium van de stad verrast elke bezoeker, net zoals het schuimige bier, de overheerlijke chocolade en het bronzen ketje “Manneken Pis”, hét symbool van de stad, dat sinds 1619 publiekelijk zijn behoefte doet…

De talrijke Brusselse musea bezitten een rijke verzameling kunstwerken en trekken toeristen aan van over de hele wereld. Hieronder kunt u een lijst vinden met musea die een absolute aanrader zijn voor iedereen die Brussel bezoekt:

- Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België : Museum voor Oude Kunst - Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis : Museum voor Moderne Kunst - Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
- Hortamuseum
- Wiertzmuseum
- Muziekinstrumentenmuseum
- Koninklijk museum voor Kunst en Geschiedenis
- Charliermuseum
- Museum van de stad Brussel

Hét mooiste plein van Brussel is zonder twijfel de Grote Markt, in het centrum van het oude stadsgedeelte. Tot de mooiste gebouwen op het plein behoren het Stadhuis, en het Gildenhuis dat de naam “De Koning van Spanje” of het “Bakkershuis” draagt, beiden opgetrokken in gotische stijl. Het Broodhuis, pal tegenover het Stadhuis, herbergt het Museum van de stad Brussel. De Grote Markt schittert eigenlijk altijd onder de pracht en praal van de gildenhuizen, maar om de twee jaar omstreeks 15 augustus wordt de Grote Markt nog mooier : dan wordt het plein namelijk bedekt met een bloementapijt van duizenden en duizenden begonia’s in alle kleuren.

Boek uw restaurant in Brussel een beleef een gastronomisch moment!

Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top: ze vormt een smaakvolle mix van Vlaamse en Waalse invloeden. Enkele Belgische specialiteiten: garnaalkroketten, mosselen met friet, Brusselse spruitjes en witlof, waterzooi, konijn met pruimen en het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots mag op zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kan je proeven in de cafés. Er bestaat zelfs een Biermuseum!

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Brussel aan de beste prijzen. U kunt zelfs heel wat restaurants in Brussel online reserveren!