schip op de Ijzer ter hoogte van de Ijzertoren (IJzerdijk 48) 8600 DIKSMUIDE 0498.56.55.55
We hebben nog geen foto's van dit restaurant
Een foto toevoegen
placeholder
Keuken
Budget
€€
Sluitingsdagen
Donderdag
Contact
Toon telefoonnummer Email
Bekijk alle restaurantgegevens
Beoordelingsscore
9.4 Gebaseerd op 8 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
8 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
 
Patrick
Beoordeeld op: onbekend
Patrick beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Business lunch/diner, Gastronomie, Verhouding prijs/kwaliteit

Vegetarische topper

We zijn reeds jaren vegetariërs. Dat we in onze Westhoek vegetarisch kunnen smullen op topniveau is dan ook uniek op de boot aan de IJzer. Voor de 3de keer gaan eten in Water en Vuur en telkens top! Met ons tweeën op 31/072016 menu van de lichtmatroos: verse pittige courgettesoep voorzien van tapioca en met bruin brood, vegetarisch stoofpotje met seitan( superrrrlekker en verrassend wat daar allemaal in zat!!), crème brulé met verse vanille, ijsje met verse aardbeien beiden delicieus. Als drank namen we een Dulle Teve...een aanrader!

Barbara
Beoordeeld op: onbekend

Uiterst gezellig met oog voor kwaliteitsproduct...

Uiterst gezellig met oog voor kwaliteitsproducten. Veel keuze voor de vegetariërs.

Walter
Beoordeeld op: onbekend

Origineel decor om te gaan eten! De bediening...

Origineel decor om te gaan eten! De bediening gebeurt vlot en zeer ongedwongen. Het eten is lekker klaargemaakt en de porties zijn royaal. Alleen zijn de frietjes veel te fijn gesneden.

Gudrun
Beoordeeld op: onbekend

het is helaas en zeldzaamheid geworden om nog...

het is helaas en zeldzaamheid geworden om nog verse (met de hand gesneden) frieten te vinden. gelukkig zijn er nog restaurants als water en vuur waar deze wel nog geserveerd worden. chapeau ! de paling was uitstekend, vers en origineel vlotte bediening zonder boe of ba muziekkeuze oorstrelend interieur straalt sobere klasse uit wij komen binnenkort terug !!

Kris
Beoordeeld op: onbekend

Een echte aanrader voor jong en oud, owel voor...

Een echte aanrader voor jong en oud, owel voor de kleine snoeper als voor de grote fijnproever, de slimme vegetarier of de grote vleeseter, voor elk wat wils, en dan nog wel dagvers en supermooi gepresenteerd. Het water bij Water en Vuur komt je zo in de mond, alleen nog maar bij het zien van het interieur en het lezen van de zeer uitgebreide menukaart. Een echte aanrader, voor zowel de tète-à-tète, de familie, het gezin, met vrienden of met collegas. Originaliteit en een rond buikje verzekerd ! Dé topper in Diksmuide en omstreken.

Siobhan
Beoordeeld op: onbekend

Deze keuken biedt een uitgebreide waaier aan...

Deze keuken biedt een uitgebreide waaier aan keuzes die gegrepen werden uit de biologische, vegetarische, streekgebonden en wereldkeuken. Een aparte combinatie dus die zeker en vast de aanrader is. De borden brengen niet alleen een overvloed van tongstrelende smakelijkheid maar zijn bovendien een ware lust voor het oog; eenieder zal kunnen bevestigen dat elk bord een kunstwerkje is zowel op vlak van de smaak als visueel. Het restaurant biedt bovendien ook onderdak aan verschillende kunstwerken die regelmatig vernieuwd worden, een extra reden om er dus op geregelde tijdstippen terug te keren. Tijdens de mooie zomerdagen kun je op het dek van het schip genieten van de zon en het water, terwijl je er geniet van de huisaperitief (geheim recept maar zeer tongstrelend en ook verkrijgbaar in niet-alcoholische variante waarbij het kleurenpalet in het glas tot de verbeelding spreekt) of van een Oerbier rechtstreeks van het vat (nagenoeg nergens te krijgen van het vat, de brouwerij van De Dolle Brouwers zelf buiten beschouwing gelaten). De bediening verloopt vlot en vooral altijd even vriendelijk, ongeacht de drukte die er soms kan heersen. Ook handig: parkeerplaats is geen probleem. Enige opmerking: een mens wenst al eens dat alle rokers naar buiten zouden gaan en je zonder rook kunt genieten.

Wiske
Beoordeeld op: onbekend

het eten is er levende-vers, in overvloed en...

het eten is er levende-vers, in overvloed en super-lekker het kader is er uiterst gezellig

Siobhan
Beoordeeld op: onbekend

Een aparte ervaring om in de romp van een oud...

Een aparte ervaring om in de romp van een oud schip binnen te gaan en daar een modern restaurant terug te vinden. De keuken biedt een uitgebreide waaier aan keuzes die gegrepen werden uit de biologische, vegetarische, streekgebonden en wereldkeuken. Een aparte combinatie dus die zeker en vast de aanrader van de streek is !! De borden brengen niet alleen een overvloed van tongstrelende smakelijkheid maar zijn bovendien een ware lust voor het oog; eenieder zal kunnen bevestigen dat elk bord een kunstwerkje is zowel op vlak van de smaak als visueel. Het restaurant biedt bovendien ook onderdak aan verschillende kunstwerken en regelmatig bevind je je tussen nieuwe werken, een extra reden om er dus op geregelde tijdstippen terug te keren ! Tijdens de mooie zomerdagen kun je op het dek van het schip genieten van de zon en het water, terwijl je er geniet van de huisaperitief (geheim recept maar zeer tongstrelend en ook verkrijgbaar in niet-alcoholische variante waarbij het kleurenpalet in het glas de verbeelding erg hard aanspreekt) of van een flink glas oerbier, rechtstreeks van het vat (nagenoeg nergens te krijgen van het vat, de brouwerij van De Dolle Brouwers zelf buiten beschouwing gelaten). Bovendien ligt het schip aangemeerd aan de voet van de IJzertoren en heb je dus uitzicht op een van de belangrijkste monumenten van de streek. Misschien een tip om er eens naartoe te gaan voor of na een etentje... De bediening verloopt vlot en vooral altijd even vriendelijk, ongeacht de drukte die er soms kan heersen. Ook handig: parkeerplaats is geen probleem, maar aangezien er een fietsroute passeert langsheen de IJzer kun je er dus evengoed een tussenstop maken tijdens een lange en vooral mooie rit op de tweewieler.

Alle beoordelingen van dit restaurant