google map
Budget
LA MADRAGUE
9000 GENT Visgerechten, Belgische
OSTERIA AL SIKULO
9000 GENT Italiaanse, Mediterrane
9.1
EETKAFFEE MULTATULI
9000 GENT Eetcafé , Franse, Belgische
8.8
WERELDKEUKEN GENT
9000 GENT Aziatische, Belgisch-Franse, Buffet
8.9
AURELLE
9031 DRONGEN Amerikaanse, Belgische, Belgisch-Franse, Brasserie, Ontbijt, Vlaamse, Marktaanbod, Snacks, Eetcafé , Tea-room, Traditionele, Wafels
9.1
Brunch op Zondag
Yokoso Gent
9000 GENT Japanse, Sushi
7.9
SPOORLOOS PERRON
9000 GENT Brasserie
8.8
Il Mezzogiorno
9000 GENT Italiaanse, Siciliaanse, Slow food
12/20 Gault&Millau
9.1
Officina Raffaelli
9000 GENT Italiaanse, Pasta, Pizza, Wijnbar
8.6
Eat Love Pizza
9000 GENT Belgische, Biologische, Macrobiotische, Glutenvrije, Italiaanse, Marktaanbod, Mediterrane, Pizza, Siciliaanse, Slow food, Tapas, Veganistisch, Vegetarische, Wijnbar
8.5
ALLEGRO MODERATO
9000 GENT Franse
9.5
Zahra
9000 GENT Libanese, Grill, Vegetarische
8.9
Midtown Grill
9000 GENT Belgisch-Franse, Grill, Vleesgerechten, Streekgebonden, Seizoensgebonden, Vegetarische
9.2
Gillis
9000 GENT Belgische, Franse, Vleesgerechten
9.5
La Madrague
Visgerechten, Belgische
Osteria Al Sikulo
Italiaanse, Mediterrane
Eetkaffee Multatuli
Eetcafé , Franse, Belgische
Wereldkeuken Gent
Aziatische, Belgisch-Franse, Buffet
Aurelle
Amerikaanse, Belgische, Belgisch-Franse, Brasserie, Ontbijt, Vlaamse, Marktaanbod, Snacks, Eetcafé , Tea-room, Traditionele, Wafels
Il Mezzogiorno
12/20 Gault&Millau
Italiaanse, Siciliaanse, Slow food
12/20 Gault&Millau
Officina Raffaelli
Italiaanse, Pasta, Pizza, Wijnbar
Chix
Kipgerechten
Eat Love Pizza
Belgische, Biologische, Macrobiotische, Glutenvrije, Italiaanse, Marktaanbod, Mediterrane, Pizza, Siciliaanse, Slow food, Tapas, Veganistisch, Vegetarische, Wijnbar
Zahra
Libanese, Grill, Vegetarische
Midtown Grill
Belgisch-Franse, Grill, Vleesgerechten, Streekgebonden, Seizoensgebonden, Vegetarische
Gillis
Belgische, Franse, Vleesgerechten
Restaurants in Gent

Gent, één van demooiste historische steden in Europa met de leukste restaurants!

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie en wordt ook wel de Bloemenstad genoemd dankzij de vele bloem-en plantenkwekerijen die zich rondom de stad bevinden.

Gent biedt u een waaier aan mogelijkheden. Naast de prachtige hotels, de trendy winkels, cafés en vele culturele en historische bezienswaardigheden, vindt u er ook tal van heerlijke restaurants in verschillende prijsklassen.

De stad combineert een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Talrijke toeristen bezoeken deze historische stad het hele jaar door. Gent telt heel wat bezienswaardigheden. Naast twee middeleeuwse burchten, 19 musea, vijf abdijen en drie begijnhoven, treft men er tientallen kerken en historische gebouwen aan.

Het Gravensteen

Het Gravensteen is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Gent. Deze burcht werd vroeger bewoond door de Graven van Vlaanderen maar werd nadien gebruikt als muntslagerij, gerechtshof en gevangenis met folterkamers. Vandaag kunt u in het Gravensteen onder meer de gevarieerde collectie marteltuigen, de uitgebouwde pijnkamer en de treurige vergeetput bezoeken.

Patershol

Het Patershol is een middeleeuwse wijk die bestaat uit een uiterst gezellige wirwar van kleine straatjes en steegjes. U vindt er allerlei soorten restaurants maar u kunt er ook de verschillende historische gevels bewonderen. Deze wijk werd in de jaren ’80 volledig gerestaureerd en is nu één van de pronkstukken van de stad Gent.

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.MA.K.)

Het S.M.A.K. is het grootste museum voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. Dankzij een verzameling van meer dan 2000 werken en de vele tentoonstellingen die er georganiseerd worden, is het museum bekend tot ver buiten de stadsgrenzen.

Of u nu de stad bezoekt voor zaken of als toerist, de stad Gent heeft altijd wel iets voor u in petto!

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Gent tegen de beste prijzen! Heel wat Gentse restaurants kunt u ook online reserveren.