Budget
€€
Openingsuren
Nu open Openingsuren
Contact
Toon telefoonnummer Email Website
Over dit restaurant
Aardrijkskunde met mes en vork

Jane’s menukaart lijkt wel een les in aardrijkskunde of een wereldreis met mes en vork. De populairste Franse en Vlaamse klassiekers (gerookte zalm, hutsepot met rib en worst, stoverij, tong) prijken er naast exotische specialiteiten uit Jamaica (ackee en gezouten vis, snapper) en de misschien iets beter bekende lekkernijen uit Thailand (scampi’s, kip op bijna duizend manieren).

Het menu is ook een beetje ‘n geschiedenisboek. Het meest typische product van Jamaica, de ackee (die aarzelt tussen een karakter als groente of een reputatie als fruit) heeft een beroerd verleden achter de rug. De ackee is net als honderdduizenden slaven vanuit West-Afrika in Jamaica terechtgekomen – en nog wel aan boord bij de beruchte captain William Bligh, commandant van de windjammer “Bounty”, waarop in 1789-1790 de beruchtste muiterij uit de maritieme historie uitbrak.

Laat dat u vooral niet tegenhouden om de ackee te proeven, bij voorkeur in het gezelschap van “saltfish”, gedroogde en gezouten vis. In principe is dat kabeljauw, maar Jamaicanen zijn wat dat betreft ruimdenkend. Het kan dus net zo goed een andere vissoort zijn. Ackee met saltfish is met voorsprong het topgerecht van de Caribische eilanden. En waarom niet eens de “red snapper” (een ook bij hoogzeehengelaars geliefde vissoort) geprobeerd? Of het lam van de blauwe bergen? Of de ossenstaart met bonen? Of een kip met curry?

Afhuring privé feestjes mogelijk !
Groot zonne terras !
Bekijk alle restaurantgegevens
Beoordelingsscore
7.7 Gebaseerd op 35 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
35 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
 
Jan D.
Beoordeeld op: 09/06/2018
Jan D. beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Verhouding prijs/kwaliteit

lekker eten, toffe ontvangst, je voelt er jou...

lekker eten, toffe ontvangst, je voelt er jou thuis

Beoordeeld op: 13/04/2018
beveelt dit restaurant aan voor: Business lunch/diner, Trendy kader

zeer gezellig aan de ronde tafel - lekker geget...

zeer gezellig aan de ronde tafel - lekker gegeten - voor elk wat wils op de kaart heel vriendelijke Jane !! wij komen terug

Akim B.
Beoordeeld op: 17/12/2017
Akim B. beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Verhouding prijs/kwaliteit

Zeer aangename sfeer en verrassende maaltijden....

Zeer aangename sfeer en verrassende maaltijden.

Ilse C.
Beoordeeld op: 01/10/2017
Ilse C. beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Verhouding prijs/kwaliteit

Romantisch kader, supervriendelijke gastvrouw...

Romantisch kader, supervriendelijke gastvrouw en heerlijk eten!

hilde
Beoordeeld op: onbekend

een superavond gehad!

Jane kookt met hart en ziel...de glimlach is een bonus! Heel aangenaam en gezellig!en vooral lekker!!

Jozefien
Beoordeeld op: onbekend

Super!

Een explosie van smaken!

Nancy
Beoordeeld op: onbekend

Een klein avontuur

Pin je niet teveel vast op de kaart en geef je over aan de suggesties van Jane. Fantastische kokkin met stevig temperament. Nee, het loopt niet allemaal zoals in een 'gewoon' restaurant en dat is waarom naar hier zullen blijven komen: een klein avontuur ;-)

I
Beoordeeld op: onbekend

Altijd joy with Jane!! Lekker genieten in apart...

Super genoten van de lekkere hapjes, bubbels en love-food! Want alles is vers, én met liefde gemaakt. Zeker een aparte sfeer, maar met onze groep van acht vonden we dit een plus voor entertainment. Heel leuk met openminded vrienden die houden van lekker eten. Minder geschikt voor kinderen :-)

sabrina
Beoordeeld op: onbekend

aangenaam, lekker

Wij zij op 14/02 gaan eten bij Jane's.De valentijns menu was zeer lekker en veel, de bediening vriendelijk.Enkel de champagnesorbet was mislukt en echt niet lekker. De zaak was huiselijk en aangenaam gedecoreerd voor valentijn. Enige minpunt, Jane moet leren omgaan met kritiek van haar klanten op haar eten(sorbet).

Emilie
Beoordeeld op: onbekend

Heeeeel lekker en vriendelijk

Lekker Jamaicaans gegeten, ook was de bediening heel vriendelijk. De gastvrouw is heel open en vriendelijk. Sfeer heb ik iets minder punten gegeven, maar dat komt omdat we alleen in het restaurant waren. En dan is er altijd wat minder sfeer. Voor herhaling vatbaar

Alle beoordelingen van dit restaurant