google map
Budget
Au Cedre
4000 LUIK ( Centrum ) Libanese, Mediterrane
BENTO
4000 LUIK ( Laveu - ) ( Cointe ) Internationale - Fusion
Ô BRASERO
4000 ROCOURT ( Rocourt ) Turkse
LA FONTAINE D'ATHENA
4000 LUIK ( Centrum ) Griekse
DONATELLO
4000 LUIK ( Laveu ) Italiaanse, Pizza
Au Cedre
LUIK ( Centrum )
Libanese, Mediterrane
Bento
LUIK ( Laveu - Cointe )
Internationale - Fusion
Ô Brasero
ROCOURT ( Rocourt )
Turkse
La Fontaine D'athena
LUIK ( Centrum )
Griekse
Donatello
LUIK ( Laveu )
Italiaanse, Pizza

Luik, stad van lekkerbekken en de gastronomie!

In het Luikse stadscentrum en in de verkeersvrije straten eromheen, vindt u heel wat leuke restaurants, cafés, bistro’s en brasserieën. Van goedkope tot chique restaurants, van traditionele of lokale specialiteiten tot meer exotische gerechten. U vindt er altijd wel een leuk restaurant op maat van uw culinaire voorkeur en budget. Le Carré, een doolhof van verkeersvrij straatjes, is het uitgaansmekka van de stad en drukbezocht door studenten. In de wijk Outremeuse vindt u dan weer heel wat geweldige gastronomische restaurants.

De Luikse keuken is een eenvoudige maar erg populaire keuken. Enkele bekende specialiteiten zijn de Luikse stoofpot, de Luikse salade, bouletten met frietjes, witte pudding, gegrilde niertjes, Luikse fricassee,... om nog maar te zwijgen van de heerlijke Hervékaas en de «stron d'poye» (witte kaas met Luikse stroop), de boekweitpannenkoeken of de beroemde Peket (een lokale jenever op basis van bessen die veel wordt gebruikt in Luikse bereidingen).

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Luik tegen de beste prijzen. U kunt ook heel wat Luikse restaurants online reserveren!