Budget
€€€
Openingsuren
Openingsuren
Over dit restaurant
Al van kindsbeen af is Zino gepassioneerd door gastronomie en grill. De kookmicrobe kreeg hij over van zijn vader Jean-Pierre Jacobs en de vele culinaire reizen die hij tijdens zijn jeugdjaren maakte. Na zijn opleiding aan Hof ter Duinen, klom hij zeer snel op als chef-kok bij Indoor Ski Aspen en later KV Mechelen. Met grillmeester Lennox Hastie als grote inspiratiebron, keerde hij in 2020 terug naar de roots. Hij richtte Zcatering op, een cateringbedrijf gericht rond grillen op houtvuur. Het concept viel meteen in de smaak. Met Ember bouwt hij vandaag een nieuwe culinaire droom uit. Samen met zijn compagnon de route Arthur Doppee, wil hij Mechelen opnieuw gastronomisch op de kaart zetten.
Beoordelingsscore
9.5 Gebaseerd op 351 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
351 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
Tom
Beoordeeld op: 16/11/2025
Tom beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Het eten was uitstekend en mooi gevarieerd,...

Het eten was uitstekend en mooi gevarieerd, met verrassende combinaties die perfect in balans waren. De sfeer in het restaurant is warm en uitnodigend, wat de hele beleving nog aangenamer maakte. Ook fijn om te merken dat het team de nodige moeite doet om rekening te houden met allergieën. Ondanks dat dit soms wat uitdaging vraagt, werd er toch met veel zorg en aandacht gezocht naar passende oplossingen. Een echte aanrader voor wie houdt van lekker eten, een bijzondere setting en een gastvrije service!

Olaf
Beoordeeld op: 16/11/2025
Olaf beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

heel erg lekker, losse sfeer, bevlogen crew...

heel erg lekker, losse sfeer, bevlogen crew mét persoonlijke touch, gewoon af!

Steven
Beoordeeld op: 16/11/2025
Steven beveelt dit restaurant aan voor: Business lunch/diner, Trendy kader, Gastronomie

Verrassend anders in een positieve zin....

Verrassend anders in een positieve zin.

marijke
Beoordeeld op: 07/11/2025
marijke beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Lekker, origineel, verrassend, gevarieerd....

Lekker, origineel, verrassend, gevarieerd. Niets dan lof. Ook heerlijk wijnaanbod (forfait)

Marijke
Beoordeeld op: 07/11/2025
Marijke beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

Lekker, lekker, lekker en elk gerechtje is...

Lekker, lekker, lekker en elk gerechtje is telkens een ontdekking van smaakcombinaties en technieken.

Wout
Beoordeeld op: 06/11/2025
Wout beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen,...

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen, erg interessante menu met veel krachtige smaken. Wij hebben heerlijk gegeten, onze aandacht werd vastgehouden door de originele combinaties. Hier en daar mogelijk een ingrediënt dat niet voor iedereen is, maar het was een heel mooie ontdekkingsreis.

Louis
Beoordeeld op: 02/11/2025
Louis beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van...

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van mijn 74 lentes jonge leven een 9-gangen diner bij Pur C in Cadzand. Gisterenavond mocht ik weer zo’n hoogtepunt beleven. “Ember” in Mechelen is dan ook geen doorsnee restaurant maar eerder een “dynamische, culinaire beleving”. Alles was top: gerechten, wijncombinaties, service.

Caroline
Beoordeeld op: 26/10/2025
Caroline beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten...

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten, uitstekende dienstverlening. Een aanrader!

Marleen
Beoordeeld op: 25/10/2025
Marleen beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos....

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos. De passie en liefde voor het product springen uit elk gerecht. Elk product is weldoordacht gekozen, elk stukje van het dier wordt origineel gebruikt wat resulteert in perfect gebalanceerde gerechten (vooral het gerecht met de grietbot was zeer verfijnd, elk ingrediënt op elkaar afgestemd). Niet goedkoop, maar elke eurocent dubbel en dik waard. Voor ons Michelinster-waardige keuken. En dan niet te vergeten, zeer vriendelijk personeel, mét kennis van wat er geserveerd wordt en van de lekkere wijnen die opgediend worden! Wij komen heel graag een vierde keer terug!

Marinus
Beoordeeld op: 21/10/2025
Marinus beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Trendy kader, Gastronomie

Het was een fantastisch diner! We hebben van...

Het was een fantastisch diner! We hebben van de eerste tot de laatste seconde genoten van de hele ervaring.

Alle beoordelingen van dit restaurant