Budget
tot
'de Kristalijn'
16.5/20 Gault&Millau
1 Ster
Franse
16.5/20 Gault&Millau
1 Ster

Genk

Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg en is één van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal.

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine. Dit prikkelend nest voor ondernemers, artiesten, studenten en cultuurliefhebbers ademt een unieke sfeer. Op de voormalige site van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen: C-Mine expeditie, Studio Pieter Stockmans, tijdelijke tentoonstellingen, C-Mine Cultuurcentrum…

Zin om je uit te leven in het groen? Kattevennen is één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, een natuurpark in Genk van meer dan 57 km² groot. Je kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen en ontspannen met je gezin. Middenin domein Kattevennen prijkt er een reusachtige sterrenbol: de Cosmodrome. Daarin beleef je een fascinerend spektakel over de ruimte.

In Bokrijk duik je het verre verleden in. Tijdens je boeiende reis in dit Openluchtmuseum ontdek je meer dan honderd authentieke gebouwen met oude voorwerpen en ambachtslieden in klederdracht van weleer. Er is ook een grote openlucht speeltuin, ideaal voor met kinderen dus.

Ontdek het fantastische culinaire aanbod van de stad Genk in de vele multiculturele straten en wijken. Je kunt dit doen op eigen houtje, of aan de zijde van een gids. Keuze gevonden? Schuif dan aan in één van de gezellige restaurants.

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Genk tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.be een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Genk online boeken!

×
Logo

Nieuwe editie +150 restaurants topmenu's vanaf € 27 van 7 - 23 oktober

Met een account kan je al reserveren voor de RestoDays vanaf 27 september

Voordelen van je gratis account:

Ontvang gepersonaliseerde promoties
Beheer je persoonlijke lijsten (wishlist, favorieten, restaurants reeds bezocht,…),je online reserveringen, beoordelingen en persoonlijke gegevens, …
Reserveer al in avant-première de beste plaatsen voor de RestoDays evenementen.

Registreer met je Facebook account

Aanbevolen

De gemakkelijkste manier om in te loggen bij Resto.be

of

Maak hier je account aan