Budget
tot
Pane e Vino Liège
4000 LUIK ( St-Laurent - Centrum - Saint-Lambert )
Italiaanse, Authentieke, Mediterrane
FU XIN
4000 LUIK ( Centrum - Saint-Paul )
Chinese, Aziatische
DOLCE DI BARI
4000 LUIK ( Noord - Saint-Leonard )
Italiaanse, Biologische, Visgerechten
Les Potikès de Grannie
4000 LUIK ( Centrum - Place Du Marché - Saint-Lambert )
Streekgebonden, Biologische, Luikse
Ô DE VIE
15/20 Gault&Millau
Moderne, Franse, Gastronomische
15/20 Gault&Millau

Luik, stad van lekkerbekken en de gastronomie!

In het Luikse stadscentrum en in de verkeersvrije straten eromheen, vindt u heel wat leuke restaurants, cafés, bistro’s en brasserieën. Van goedkope tot chique restaurants, van traditionele of lokale specialiteiten tot meer exotische gerechten. U vindt er altijd wel een leuk restaurant op maat van uw culinaire voorkeur en budget. Le Carré, een doolhof van verkeersvrij straatjes, is het uitgaansmekka van de stad en drukbezocht door studenten. In de wijk Outremeuse vindt u dan weer heel wat geweldige gastronomische restaurants.

De Luikse keuken is een eenvoudige maar erg populaire keuken. Enkele bekende specialiteiten zijn de Luikse stoofpot, de Luikse salade, bouletten met frietjes, witte pudding, gegrilde niertjes, Luikse fricassee,... om nog maar te zwijgen van de heerlijke Hervékaas en de «stron d'poye» (witte kaas met Luikse stroop), de boekweitpannenkoeken of de beroemde Peket (een lokale jenever op basis van bessen die veel wordt gebruikt in Luikse bereidingen).

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Luik tegen de beste prijzen. U kunt ook heel wat Luikse restaurants online reserveren!