google map
Budget
Olympia Restaurant
1020 LAKEN Griekse
8.0
Bar A Pates
1020 LAKEN Brasserie, Franse, Pasta
8.3
Restaurant Bocca
1020 LAKEN Brasserie
9.1
Om Sushi
1020 LAKEN Aziatische, Sushi
Brasserie De L'Expo
1020 LAKEN Brasserie, Schaaldieren, Franse, Oesters, Visgerechten
12/20 Gault&Millau
8.9
L'ARABESQUE
1020 LAKEN Marokkaanse, Mediterrane, Maghreb
Chez Kloé
1020 LAKEN Brasserie, Italiaanse
Brooklyn Food
1020 LAKEN Burger
LE RELAIS T.I.R.
1020 LAKEN Internationale - Fusion, Belgisch-Franse
Thevy
THEVY
1020 LAKEN Thaise
10.0
La Ruche Steak & Ribs - Atomium
1020 LAKEN Grill, Vleesgerechten
LE PAPARAZZI
1020 LAKEN Italiaanse
ZORBA BRUPARCK
1020 LAKEN Griekse
CHEZ BRUNO
1020 LAKEN Italiaanse, Authentieke
8.0
LE PARADIS DE CHANG
1020 LAKEN Chinese
IN 'T LUKSKEN
1020 LAKEN Belgische
SKIEVELAT
1020 LAKEN Brasserie, Belgische
Bar A Pates
Brasserie, Franse, Pasta
Om Sushi
Aziatische, Sushi
Brasserie De L'expo
12/20 Gault&Millau
Brasserie, Schaaldieren, Franse, Oesters, Visgerechten
12/20 Gault&Millau
L'arabesque
Marokkaanse, Mediterrane, Maghreb
Chez Kloé
Brasserie, Italiaanse
Le Relais T.i.r.
Internationale - Fusion, Belgisch-Franse
Chez Bruno
Italiaanse, Authentieke
Skievelat
Brasserie, Belgische

Brussel, het hart van Europa

Brussel is een kosmopolitische stad met een geweldige uitstraling op zowel artistiek, cultureel, politiek als financieel vlak. Brussel wordt ook wel “het hart van Europa” genoemd omdat de belangrijkste Europese instellingen hun zetel hebben in Brussel. De vele restaurants in de stad worden dan ook druk bezocht door zakenmensen van over de hele wereld.

Het indrukwekkende artistieke en architecturale patrimonium van de stad verrast elke bezoeker, net zoals het schuimige bier, de overheerlijke chocolade en het bronzen ketje “Manneken Pis”, hét symbool van de stad, dat sinds 1619 publiekelijk zijn behoefte doet…

De talrijke Brusselse musea bezitten een rijke verzameling kunstwerken en trekken toeristen aan van over de hele wereld. Hieronder kunt u een lijst vinden met musea die een absolute aanrader zijn voor iedereen die Brussel bezoekt:

- Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België : Museum voor Oude Kunst - Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis : Museum voor Moderne Kunst - Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
- Hortamuseum
- Wiertzmuseum
- Muziekinstrumentenmuseum
- Koninklijk museum voor Kunst en Geschiedenis
- Charliermuseum
- Museum van de stad Brussel

Hét mooiste plein van Brussel is zonder twijfel de Grote Markt, in het centrum van het oude stadsgedeelte. Tot de mooiste gebouwen op het plein behoren het Stadhuis, en het Gildenhuis dat de naam “De Koning van Spanje” of het “Bakkershuis” draagt, beiden opgetrokken in gotische stijl. Het Broodhuis, pal tegenover het Stadhuis, herbergt het Museum van de stad Brussel. De Grote Markt schittert eigenlijk altijd onder de pracht en praal van de gildenhuizen, maar om de twee jaar omstreeks 15 augustus wordt de Grote Markt nog mooier : dan wordt het plein namelijk bedekt met een bloementapijt van duizenden en duizenden begonia’s in alle kleuren.

Boek uw restaurant in Brussel een beleef een gastronomisch moment!

Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top: ze vormt een smaakvolle mix van Vlaamse en Waalse invloeden. Enkele Belgische specialiteiten: garnaalkroketten, mosselen met friet, Brusselse spruitjes en witlof, waterzooi, konijn met pruimen en het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots mag op zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kan je proeven in de cafés. Er bestaat zelfs een Biermuseum!

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Brussel aan de beste prijzen. U kunt zelfs heel wat restaurants in Brussel online reserveren!