Beoordelingen

Restaurant Hostellerie St. Nicolas

Veurnseweg 532 8906 ELVERDINGE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  29/07/2012 13:20

Verknoeien reservaties die nochtans al 5 maanden op voorhand gemaakt w...

Verknoeien reservaties die nochtans al 5 maanden op voorhand gemaakt werden. Weinig professioneel. Links laten liggen, dergelijke miskleunen. Kostte ons 2 x 160 nutteloze kilometers en een frustrerend ontgoochelende avond naar de vaantjes...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  29/07/2012 13:20

Verknoeien reservaties die nochtans al 5 maanden op voorhand gemaakt w...

Verknoeien reservaties die nochtans al 5 maanden op voorhand gemaakt werden. Weinig professioneel. Links laten liggen, dergelijke miskleunen. Kostte ons 2 x 160 nutteloze kilometers en een frustrerend ontgoochelende avond naar de vaantjes...

Restaurant Pepite Cave A Manger

Rue Notre-Dame 44 5000 NAMEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  20/06/2012 16:44

Excellente vondst! Klein en gezellig, fantastische smaken, originele w...

Excellente vondst! Klein en gezellig, fantastische smaken, originele wijnvondsten (domein Rijckaert Chardonnay uit de Jura als wit, een Kroatische rode van Duitse wijnranken), onberispelijke service (snel, efficiënt, vriendelijk, volledig),... Kortom: een aanrader!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  20/06/2012 16:44

Excellente vondst! Klein en gezellig, fantastische smaken, originele w...

Excellente vondst! Klein en gezellig, fantastische smaken, originele wijnvondsten (domein Rijckaert Chardonnay uit de Jura als wit, een Kroatische rode van Duitse wijnranken), onberispelijke service (snel, efficiënt, vriendelijk, volledig),... Kortom: een aanrader!

Restaurant Zur Post

Hauptstrasse 39 4780 SAINT-VITH
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  30/04/2012 13:16

Top! Uitstekende ontvangst & bediening (én in het Nederlands!), sfeerv...

Top! Uitstekende ontvangst & bediening (én in het Nederlands!), sfeervolle inrichting, mooie, voldoende ruime kamers, maar vooral een goede prijs/kwaliteit. Wij dachten gereserveerd te hebben voor het avondeten en de overnachting, maar voor ongeveer hetzelfde bedrag kregen we spontaan een arrangement aangeboden, inclusief het middageten de volgende zondag. En bestond dat laatste nu niet precies uit die gerechten die we de vorige avond wel op de kaart hadden zien staan, maar jammer genoeg toen geen deel uitmaakten van de gastronomische menu. Dus kregen we ongewild bijna de volledige kaart voorgeschoteld! En voortreffelijk klaargemaakt. Een aanrader. Wij keren zeker nog terug!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  30/04/2012 13:16

Top! Uitstekende ontvangst & bediening (én in het Nederlands!), sfeerv...

Top! Uitstekende ontvangst & bediening (én in het Nederlands!), sfeervolle inrichting, mooie, voldoende ruime kamers, maar vooral een goede prijs/kwaliteit. Wij dachten gereserveerd te hebben voor het avondeten en de overnachting, maar voor ongeveer hetzelfde bedrag kregen we spontaan een arrangement aangeboden, inclusief het middageten de volgende zondag. En bestond dat laatste nu niet precies uit die gerechten die we de vorige avond wel op de kaart hadden zien staan, maar jammer genoeg toen geen deel uitmaakten van de gastronomische menu. Dus kregen we ongewild bijna de volledige kaart voorgeschoteld! En voortreffelijk klaargemaakt. Een aanrader. Wij keren zeker nog terug!

Restaurant Hostellerie Le Prieure Saint-gery

Rue Lambot 9 6500 BEAUMONT
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  30/04/2012 13:10

Het is "in the middle of nowhere", er valt niets te zien in een verre ...

Het is "in the middle of nowhere", er valt niets te zien in een verre omgeving, maar het is de verplaatsing waard. Mooie borden, de juiste smaakcontrasten, eerlijke ingrediënten met soms een verrassing (zwart zout uit Hawaï!) en een uitstekende prijs/kwaliteit: voor 120 EUR/persoon krijg je een vijfgangenmenu, overnachting en ontbijt. Helaas is nog wel wat werk aan dat ontbijt (geen vers fruitsap, geen eieren, op te nemen in de muisstille gang voor je kamerdeur). Bovendien zou een bar (of toch tenminste een minibar op de kamer) erg welgekomen zijn.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  30/04/2012 13:10

Het is "in the middle of nowhere", er valt niets te zien in een verre ...

Het is "in the middle of nowhere", er valt niets te zien in een verre omgeving, maar het is de verplaatsing waard. Mooie borden, de juiste smaakcontrasten, eerlijke ingrediënten met soms een verrassing (zwart zout uit Hawaï!) en een uitstekende prijs/kwaliteit: voor 120 EUR/persoon krijg je een vijfgangenmenu, overnachting en ontbijt. Helaas is nog wel wat werk aan dat ontbijt (geen vers fruitsap, geen eieren, op te nemen in de muisstille gang voor je kamerdeur). Bovendien zou een bar (of toch tenminste een minibar op de kamer) erg welgekomen zijn.

Restaurant Restaurant Centpourcent

Antwerpsesteenweg 1 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  18/03/2012 10:27

Nog werk aan de winkel, vooraleer de Michelinster ECHT verdiend kan ge...

Nog werk aan de winkel, vooraleer de Michelinster ECHT verdiend kan genoemd worden: - champagne te warm geserveerd (op het randje van lauw) - te lange wachttijd tussen eerste 2 en het 3de hapje. Resultaat: bij dat 3de hapje diende al de wijn vh 1ste voorgerecht geserveerd te worden! - te weinig smaakcontrasten in de gerechten - flauw lichtgrijs en veel te fijn gesneden brood (kwam precies vd bakker om de hoek) - aanvankelijk rijkelijk bijgevulde glazen, en dan plotseling niets meer - de kabeljauw oogde, rook & smaakte niet echt kraakvers Kortom: dit restaurant zal serieus beter moeten scoren als we het zijn 2de kans gaan geven, of het verdwijnt definitief in de resevekelder...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  18/03/2012 10:27

Nog werk aan de winkel, vooraleer de Michelinster ECHT verdiend kan ge...

Nog werk aan de winkel, vooraleer de Michelinster ECHT verdiend kan genoemd worden: - champagne te warm geserveerd (op het randje van lauw) - te lange wachttijd tussen eerste 2 en het 3de hapje. Resultaat: bij dat 3de hapje diende al de wijn vh 1ste voorgerecht geserveerd te worden! - te weinig smaakcontrasten in de gerechten - flauw lichtgrijs en veel te fijn gesneden brood (kwam precies vd bakker om de hoek) - aanvankelijk rijkelijk bijgevulde glazen, en dan plotseling niets meer - de kabeljauw oogde, rook & smaakte niet echt kraakvers Kortom: dit restaurant zal serieus beter moeten scoren als we het zijn 2de kans gaan geven, of het verdwijnt definitief in de resevekelder...

Restaurant Lemonnier Restaurant & Hotel

Rue Baronne Lemonnier 82 5580 LAVAUX-SAINTE-ANNE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  06/02/2012 11:09

Uitstekende service. Prachtige, sobere, warme inrichting. Bijhorende h...

Uitstekende service. Prachtige, sobere, warme inrichting. Bijhorende hotel prima. Enkel wat moeite om de binnentemperatuur aanvaardbaar te krijgen, gezien de extreme koude (-10°C en minder) buiten. De amuses-gueules & het eerste, koude voorgerecht (carpaccio van Sint-Jacobsschelp bovenop een selderschuimpje geserveerd in een zeeappel) vielen wat tegen wegens te weinig smakencontrast. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door wat volgde: de twee warme voorgerechten, het hoofdgerecht en de desserts straalden klasse uit, waren fantastisch geserveerd en ontploften in de mond. De aangepaste wijnen accordeerden perfect, werden ruim bijgeschonken en bevatten zelfs twee (gelukkig niet echt van die typisch mierzoete) dessertwijnen, één voor elk dessert! En de service aan tafel van zowel de Dame des Huizes als de sommelier en de andere ober waren onberispelijk. Kortom, wij keren hier zeker nog eens terug... als het buiten wat warmer is.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  06/02/2012 11:09

Uitstekende service. Prachtige, sobere, warme inrichting. Bijhorende h...

Uitstekende service. Prachtige, sobere, warme inrichting. Bijhorende hotel prima. Enkel wat moeite om de binnentemperatuur aanvaardbaar te krijgen, gezien de extreme koude (-10°C en minder) buiten. De amuses-gueules & het eerste, koude voorgerecht (carpaccio van Sint-Jacobsschelp bovenop een selderschuimpje geserveerd in een zeeappel) vielen wat tegen wegens te weinig smakencontrast. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door wat volgde: de twee warme voorgerechten, het hoofdgerecht en de desserts straalden klasse uit, waren fantastisch geserveerd en ontploften in de mond. De aangepaste wijnen accordeerden perfect, werden ruim bijgeschonken en bevatten zelfs twee (gelukkig niet echt van die typisch mierzoete) dessertwijnen, één voor elk dessert! En de service aan tafel van zowel de Dame des Huizes als de sommelier en de andere ober waren onberispelijk. Kortom, wij keren hier zeker nog eens terug... als het buiten wat warmer is.

Restaurant Sel Gris

Zeedijk 314 8301 KNOKKE-HEIST
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  09/01/2012 13:21

Een aangename ontdekking! In de streek van Knokke-Heist (ver)kenden we...

Een aangename ontdekking! In de streek van Knokke-Heist (ver)kenden we al de Jardin Tropical & de Bartholomeus, maar deze Sel Gris klopt ze allebei. En dat in de eerste plaats wegens de uitstekende kookkunsten van de chef, die heerlijk met smaakcontrasten speelt. Vanaf de (talrijke) hapjes, die kleine smaakexplosies teweeg brengen in de mond, tot de (alweer talrijke) afsluitende koekjes & snoepjes. Voeg daarbij een strak, trendy kader met mooie achtergrondmuziek en een prachtig zicht op zee & de Zeebrugse haven, en het kan niet meer stuk. Geen minpunt? Toch wel, en bovendien een makkelijk vermijdbaar: de toepassing van de formule "met aangepaste wijnen" is wel erg krenterig, zeker voor die prijs (3 kleine glaasjes van doorgaans niet zo dure wijn voor een stevige 30 euro), bovendien zonder dessertwijn en zonder spontaan bijschenken. Ook/zelfs niet als de wachttijden wat langer worden. Jammer.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  09/01/2012 13:21

Een aangename ontdekking! In de streek van Knokke-Heist (ver)kenden we...

Een aangename ontdekking! In de streek van Knokke-Heist (ver)kenden we al de Jardin Tropical & de Bartholomeus, maar deze Sel Gris klopt ze allebei. En dat in de eerste plaats wegens de uitstekende kookkunsten van de chef, die heerlijk met smaakcontrasten speelt. Vanaf de (talrijke) hapjes, die kleine smaakexplosies teweeg brengen in de mond, tot de (alweer talrijke) afsluitende koekjes & snoepjes. Voeg daarbij een strak, trendy kader met mooie achtergrondmuziek en een prachtig zicht op zee & de Zeebrugse haven, en het kan niet meer stuk. Geen minpunt? Toch wel, en bovendien een makkelijk vermijdbaar: de toepassing van de formule "met aangepaste wijnen" is wel erg krenterig, zeker voor die prijs (3 kleine glaasjes van doorgaans niet zo dure wijn voor een stevige 30 euro), bovendien zonder dessertwijn en zonder spontaan bijschenken. Ook/zelfs niet als de wachttijden wat langer worden. Jammer.

Restaurant La Table De Maxime

Our 23 6850 PALISEUL
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  06/09/2011 13:22

Een voltreffer, daar bij Maxime Collard & ouders! De keuken is ronduit...

Een voltreffer, daar bij Maxime Collard & ouders! De keuken is ronduit schitterend, met perfect gedoseerde porties, vol smaken en kleurrijk geserveerd, met een vlekkeloze service (in het Nederlands!). Stijlvolle, strakke inrichting waar men zich dadelijk thuis voelt. Een kamer, slechts één trap verwijderd van de eetzaal, waarop - buiten het ontbreken van een minibar & een haardroger - alweer zo goed als niets op aan te merken valt. Een (té?) rustige, bosrijke omgeving, waar weinig te beleven of te bezichtigen valt: geen winkels of cafés in Our, dus heb je voor het minste je auto nodig. Volop tijd en gelegenheid om je gastronomisch te laten verwennen, dus. En voor de wel érg zachte prijs (voor zowel menu als logement) hoef je het zeker niet te laten! Een aanrader!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  06/09/2011 13:22

Een voltreffer, daar bij Maxime Collard & ouders! De keuken is ronduit...

Een voltreffer, daar bij Maxime Collard & ouders! De keuken is ronduit schitterend, met perfect gedoseerde porties, vol smaken en kleurrijk geserveerd, met een vlekkeloze service (in het Nederlands!). Stijlvolle, strakke inrichting waar men zich dadelijk thuis voelt. Een kamer, slechts één trap verwijderd van de eetzaal, waarop - buiten het ontbreken van een minibar & een haardroger - alweer zo goed als niets op aan te merken valt. Een (té?) rustige, bosrijke omgeving, waar weinig te beleven of te bezichtigen valt: geen winkels of cafés in Our, dus heb je voor het minste je auto nodig. Volop tijd en gelegenheid om je gastronomisch te laten verwennen, dus. En voor de wel érg zachte prijs (voor zowel menu als logement) hoef je het zeker niet te laten! Een aanrader!

Restaurant Sans Cravate

Langestraat 159 8000 BRUGGE CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  24/08/2011 16:59

Gemengde gevoelens hier! Onze avond begon veelbelovend met een spervuu...

Gemengde gevoelens hier! Onze avond begon veelbelovend met een spervuur aan smaken in zowel de hapjes als de voorgerechten, maar eindigde een beetje teleurstellend met het hoofdgerecht en de desserts. "Een beetje" = te verstaan als "bijna, maar net geen ster waard". En dat ligt dan meer aan - makkelijk te vermijden of te repareren - omgevingsfactoren dan aan de kunsten van de chef: - Geen broodbordje of apart botermes - Vrij dure aperitief (15 euro voor een glaasje champagne!) - Onregelmatig lange wachttijden tussen de gangen - Later aangekomen tafels worden eerder bediend - Enkel keuze om al of niet de kaasschotel te nemen uit het menu. Geen à la carte. - Slechts één glas per soort aangepaste wijn. Ook als de wachttijd de spuigaten uitliep. En geen dessertwijn (tenzij mits meerprijs). - Geen spontane herbevoorrading in water (zelfs geen vraag daarnaar), en dit terwijl het "maar" gaat om leidingwater (via het Aquacare systeem). - Hier en daar vuil (bv. stopcontacten die zwart van het stof zien) - Geen airco en (bij warmte) ramen open. Gevolg: last van vliegen en - vooral - muggen! - Weinig uitleg bij de geserveerde wijnen. Kortom: er zijn betere alternatieven in en rond Brugge (de Karmeliet, de Gouden Haerynck, Danny Horseele,...)

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  24/08/2011 16:59

Gemengde gevoelens hier! Onze avond begon veelbelovend met een spervuu...

Gemengde gevoelens hier! Onze avond begon veelbelovend met een spervuur aan smaken in zowel de hapjes als de voorgerechten, maar eindigde een beetje teleurstellend met het hoofdgerecht en de desserts. "Een beetje" = te verstaan als "bijna, maar net geen ster waard". En dat ligt dan meer aan - makkelijk te vermijden of te repareren - omgevingsfactoren dan aan de kunsten van de chef: - Geen broodbordje of apart botermes - Vrij dure aperitief (15 euro voor een glaasje champagne!) - Onregelmatig lange wachttijden tussen de gangen - Later aangekomen tafels worden eerder bediend - Enkel keuze om al of niet de kaasschotel te nemen uit het menu. Geen à la carte. - Slechts één glas per soort aangepaste wijn. Ook als de wachttijd de spuigaten uitliep. En geen dessertwijn (tenzij mits meerprijs). - Geen spontane herbevoorrading in water (zelfs geen vraag daarnaar), en dit terwijl het "maar" gaat om leidingwater (via het Aquacare systeem). - Hier en daar vuil (bv. stopcontacten die zwart van het stof zien) - Geen airco en (bij warmte) ramen open. Gevolg: last van vliegen en - vooral - muggen! - Weinig uitleg bij de geserveerde wijnen. Kortom: er zijn betere alternatieven in en rond Brugge (de Karmeliet, de Gouden Haerynck, Danny Horseele,...)

Restaurant La Durée

Leenstraat 28 8870 IZEGEM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  10/02/2011 14:28

Chique heropgefrist interieur met strakke, nauwelijks aangeklede muren...

Chique heropgefrist interieur met strakke, nauwelijks aangeklede muren. Een weelde aan flashy ogende en smaakvolle hapjes (6!) in een vrij dicht bezette bar, waar de gasten haast nillens willens op hun buren dienen te kijken. Onberispelijke service van voortreffelijke gerechten, waarbij vreemd genoeg een piepklein voorgerechtje gevolgd werd door een veel te stevig hoofdgerecht. Maar qua smaak zit het hier goed! Een aanrader!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  10/02/2011 14:28

Chique heropgefrist interieur met strakke, nauwelijks aangeklede muren...

Chique heropgefrist interieur met strakke, nauwelijks aangeklede muren. Een weelde aan flashy ogende en smaakvolle hapjes (6!) in een vrij dicht bezette bar, waar de gasten haast nillens willens op hun buren dienen te kijken. Onberispelijke service van voortreffelijke gerechten, waarbij vreemd genoeg een piepklein voorgerechtje gevolgd werd door een veel te stevig hoofdgerecht. Maar qua smaak zit het hier goed! Een aanrader!

Restaurant Jardin

Zwaluwenlaan 12 8300 KNOKKE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  04/01/2011 12:59

Waaaw! Dat we dit niet vroeger ontdekten! Een heerlijk trendy restootj...

Waaaw! Dat we dit niet vroeger ontdekten! Een heerlijk trendy restootje (de amuses box met het menu, de sjieke verpakking van het brood,...) met een fantastische keuken (de ganzelever smolt in de mond, het Wagyu - en niet "Waguy" zoals de menukaart tot tweemaal toe vermeldt - rundvlees eveneens). De wijnkaart staat op een iPad. Bijna alle wijnen worden gedecanteerd geserveerd. Eetzaal baadt in het licht en biedt mooie uitzichten. Onberispelijke service. De prijzen blijven betaalbaar. Misschien wat makkelijke gerechten (op zeker spelen?), maar zonder discussie: TOP!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  04/01/2011 12:59

Waaaw! Dat we dit niet vroeger ontdekten! Een heerlijk trendy restootj...

Waaaw! Dat we dit niet vroeger ontdekten! Een heerlijk trendy restootje (de amuses box met het menu, de sjieke verpakking van het brood,...) met een fantastische keuken (de ganzelever smolt in de mond, het Wagyu - en niet "Waguy" zoals de menukaart tot tweemaal toe vermeldt - rundvlees eveneens). De wijnkaart staat op een iPad. Bijna alle wijnen worden gedecanteerd geserveerd. Eetzaal baadt in het licht en biedt mooie uitzichten. Onberispelijke service. De prijzen blijven betaalbaar. Misschien wat makkelijke gerechten (op zeker spelen?), maar zonder discussie: TOP!

Restaurant Assiette Blanche

Philipstockstraat 23-25 8000 BRUGGE CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  02/01/2011 16:26

Uitstekende kwaliteit en perfecte porties. Een aanrader! Het hertekalf...

Uitstekende kwaliteit en perfecte porties. Een aanrader! Het hertekalf was een absolute topper van sterrenkwaliteit met een heerlijke saus, en twee perfect gedoseerde vierkantjes met toespijzen. Alleen jammer van de (veel te) lange wachttijden voor en tussen de gerechten. Zo zaten wij daar al minstens een kwartier vooraleer naar een aperitief gevraagd werd... Maar we komen zeker nog terug!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  02/01/2011 16:26

Uitstekende kwaliteit en perfecte porties. Een aanrader! Het hertekalf...

Uitstekende kwaliteit en perfecte porties. Een aanrader! Het hertekalf was een absolute topper van sterrenkwaliteit met een heerlijke saus, en twee perfect gedoseerde vierkantjes met toespijzen. Alleen jammer van de (veel te) lange wachttijden voor en tussen de gerechten. Zo zaten wij daar al minstens een kwartier vooraleer naar een aperitief gevraagd werd... Maar we komen zeker nog terug!

Restaurant Bruneau Restaurant Gastronomique

Avenue Broustin 73-75 1083 GANSHOREN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  06/12/2010 09:22

Gemengde gevoelens na ons 1ste bezoek aan dit klassieke etablissement....

Gemengde gevoelens na ons 1ste bezoek aan dit klassieke etablissement. Het begon bij de kaart, die niet strookte met wat de website aangeeft. Zo staan er maar 3 menu's op vermeld, en zonder detail. U dient een & ander te vragen aan het personeel, dat zich dan moet informeren in de keuken en al of niet hun best komen doen om het in min of meer verstaanbaar Nederlands af te rammelen. Sommige gebruiken zelfs de klassieke shortcut door je maar meteen op de man af te vragen of het Frans een probleem vormt. De tafeldekking is nogal spartaans met een lullig plantje, geen olijfolie, veel te kleine & te hard gebakken broodjes, geen keuze in soorten boter, lichtjes gammele stoelen e.d. Het interieur heeft duidelijk zijn beste tijd gehad, en zou dringend een meer trendy restyling kunnen gebruiken. Het had iets van de Villa Loraine. Maar dan op het bord! Wat ongetwijfeld maanden zal blijven rondhangen in ons smaakpalet is de hazerug als hoofdgerecht, met een heerlijke donkere pepersaus. Hier stak de sterrenmeester toch eventjes het hoofd boven water. Maar of één enkel gerecht de verplaatsing rechtvaardigt? Mmmm, alweer gemengde gevoelens. Tot slot nog een caveat voor de prijs: de menu's zijn zeker schappelijk geprijsd (wij namen hapjes + 3 gangen voor 45 EUR), maar waag je niet aan de "aangepaste wijnen"! Die worden namelijk per glas (8 EUR voor de rode, 10 EUR voor de witte) aangerekend. De all-in prijzen op de website blijken alweer helaas niet te kloppen...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  06/12/2010 09:22

Gemengde gevoelens na ons 1ste bezoek aan dit klassieke etablissement....

Gemengde gevoelens na ons 1ste bezoek aan dit klassieke etablissement. Het begon bij de kaart, die niet strookte met wat de website aangeeft. Zo staan er maar 3 menu's op vermeld, en zonder detail. U dient een & ander te vragen aan het personeel, dat zich dan moet informeren in de keuken en al of niet hun best komen doen om het in min of meer verstaanbaar Nederlands af te rammelen. Sommige gebruiken zelfs de klassieke shortcut door je maar meteen op de man af te vragen of het Frans een probleem vormt. De tafeldekking is nogal spartaans met een lullig plantje, geen olijfolie, veel te kleine & te hard gebakken broodjes, geen keuze in soorten boter, lichtjes gammele stoelen e.d. Het interieur heeft duidelijk zijn beste tijd gehad, en zou dringend een meer trendy restyling kunnen gebruiken. Het had iets van de Villa Loraine. Maar dan op het bord! Wat ongetwijfeld maanden zal blijven rondhangen in ons smaakpalet is de hazerug als hoofdgerecht, met een heerlijke donkere pepersaus. Hier stak de sterrenmeester toch eventjes het hoofd boven water. Maar of één enkel gerecht de verplaatsing rechtvaardigt? Mmmm, alweer gemengde gevoelens. Tot slot nog een caveat voor de prijs: de menu's zijn zeker schappelijk geprijsd (wij namen hapjes + 3 gangen voor 45 EUR), maar waag je niet aan de "aangepaste wijnen"! Die worden namelijk per glas (8 EUR voor de rode, 10 EUR voor de witte) aangerekend. De all-in prijzen op de website blijken alweer helaas niet te kloppen...

Restaurant Spaans Dak

Maurits Noëstraat 2 3050 OUD-HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  29/11/2010 13:13

Soms wat teveel ingrediënten en/of teveel variaties op eenzelfde ingre...

Soms wat teveel ingrediënten en/of teveel variaties op eenzelfde ingrediënt bijeen gepropt. Ook de service laat wel eens een steekje vallen (bv. champagne wordt niet benoemd, de man wordt eerst bediend, enz...). Maar los daarvan een aardige prijs/kwaliteit verhouding.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  29/11/2010 13:13

Soms wat teveel ingrediënten en/of teveel variaties op eenzelfde ingre...

Soms wat teveel ingrediënten en/of teveel variaties op eenzelfde ingrediënt bijeen gepropt. Ook de service laat wel eens een steekje vallen (bv. champagne wordt niet benoemd, de man wordt eerst bediend, enz...). Maar los daarvan een aardige prijs/kwaliteit verhouding.

Restaurant De Godevaart

Sint-Katelijnevest 23 2000 ANTWERPEN-CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/10/2010 14:44

Beetje overdadig met de ingrediënten ("Less is more!" is hier duidelij...

Beetje overdadig met de ingrediënten ("Less is more!" is hier duidelijk geen lijfspreuk), maar voor de rest niets op aan te merken. Uitstekende service, perfecte wijnkeuze, mooie composities op het bord (opgelet met de porties indien u voor de zeven gangen zou gaan).

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/10/2010 14:44

Beetje overdadig met de ingrediënten ("Less is more!" is hier duidelij...

Beetje overdadig met de ingrediënten ("Less is more!" is hier duidelijk geen lijfspreuk), maar voor de rest niets op aan te merken. Uitstekende service, perfecte wijnkeuze, mooie composities op het bord (opgelet met de porties indien u voor de zeven gangen zou gaan).

Restaurant Bartholomeus

Zeedijk-Heist 267 8301 KNOKKE-HEIST
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  27/06/2010 15:35

De gastvrouw heeft stijl en kent haar vak. Wat we op ons bord kregen d...

De gastvrouw heeft stijl en kent haar vak. Wat we op ons bord kregen daarentegen, daar zijn betere en - vooral - goedkopere alternatieven voor. Je ziet wel dat er erg veel werk in elk gerecht steekt, maar daarom is de keuze van (de combinatie van) ingrediënten en smaken nog niet geslaagd. In een sterrenrestaurant verwacht je minimaal toch één "bom" per menu, en dat misten we hier. De amuses waren top! Eén woord: superklasse! In het eerste voorgerecht overheersten de garnalen veel te veel, zodat de vele extraatjes platgewalst werden. Van de wijting in het tweede voorgerecht hadden we meer verwacht, en de tongschar liet ons daarna compleet in de steek. Het hoofdgerecht (Duke of Berkshire) werd overwoekerd door de allesoverheersende smaak van de begeleidende pickles. Gelukkig was er nog een indrukwekkende torenconstructie met ijs en aardbeien om een en ander goed te maken. Voor ons was het kalf dan al helaas verdronken, en dat kon zelfs het prachtige uitzicht op dijk en zee niet veel meer aan verhelpen. Bovendien was het eindverdict (240 EUR voor 2 personen, inclusief wijn & water) niet van die aard om ons tot een herhaling aan te porren. Onze alternatieve tip: voor minder dan deze som heb je aan onze kust de gelegenheid om van een écht tweesterrenniveau te proeven bij Stéphane Buyens in Le Fox. Doen! Bovendien kun je daar na je maaltijd via lift of trap naar je kamer, terwijl wij bij Bartholomeus nog een wandeling van een uur voor de boeg hadden naar ons hotel.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  27/06/2010 15:35

De gastvrouw heeft stijl en kent haar vak. Wat we op ons bord kregen d...

De gastvrouw heeft stijl en kent haar vak. Wat we op ons bord kregen daarentegen, daar zijn betere en - vooral - goedkopere alternatieven voor. Je ziet wel dat er erg veel werk in elk gerecht steekt, maar daarom is de keuze van (de combinatie van) ingrediënten en smaken nog niet geslaagd. In een sterrenrestaurant verwacht je minimaal toch één "bom" per menu, en dat misten we hier. De amuses waren top! Eén woord: superklasse! In het eerste voorgerecht overheersten de garnalen veel te veel, zodat de vele extraatjes platgewalst werden. Van de wijting in het tweede voorgerecht hadden we meer verwacht, en de tongschar liet ons daarna compleet in de steek. Het hoofdgerecht (Duke of Berkshire) werd overwoekerd door de allesoverheersende smaak van de begeleidende pickles. Gelukkig was er nog een indrukwekkende torenconstructie met ijs en aardbeien om een en ander goed te maken. Voor ons was het kalf dan al helaas verdronken, en dat kon zelfs het prachtige uitzicht op dijk en zee niet veel meer aan verhelpen. Bovendien was het eindverdict (240 EUR voor 2 personen, inclusief wijn & water) niet van die aard om ons tot een herhaling aan te porren. Onze alternatieve tip: voor minder dan deze som heb je aan onze kust de gelegenheid om van een écht tweesterrenniveau te proeven bij Stéphane Buyens in Le Fox. Doen! Bovendien kun je daar na je maaltijd via lift of trap naar je kamer, terwijl wij bij Bartholomeus nog een wandeling van een uur voor de boeg hadden naar ons hotel.

Restaurant Trente

Muntstraat 36 3000 LEUVEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  31/05/2010 14:51

Zoals afgesproken, en zoals we systematisch doen bij het kennis maken ...

Zoals afgesproken, en zoals we systematisch doen bij het kennis maken met nieuwe adresjes, hebben we ook Trente een tweede kans gegeven. En - er ontsnapte mij bijna een "Oef!" - we moeten toegeven: de negatieve kantjes van ons eerste bezoek bleken ongelukkige eendagsvlinders geweest te zijn. Deze keer was de service onberispelijk, werden de glazen voldoende bijgevuld (waarbij de bijvullingen inclusief de eenheidsglasprijs zijn), waren er geen te lange wachttijden en bleef het gastronomisch genot over heel het menu op sterrenniveau. We gaan nog veel horen van Kwinten De Paepe! En hij heeft er meteen een nieuwe klant bij gekregen.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  31/05/2010 14:51

Zoals afgesproken, en zoals we systematisch doen bij het kennis maken ...

Zoals afgesproken, en zoals we systematisch doen bij het kennis maken met nieuwe adresjes, hebben we ook Trente een tweede kans gegeven. En - er ontsnapte mij bijna een "Oef!" - we moeten toegeven: de negatieve kantjes van ons eerste bezoek bleken ongelukkige eendagsvlinders geweest te zijn. Deze keer was de service onberispelijk, werden de glazen voldoende bijgevuld (waarbij de bijvullingen inclusief de eenheidsglasprijs zijn), waren er geen te lange wachttijden en bleef het gastronomisch genot over heel het menu op sterrenniveau. We gaan nog veel horen van Kwinten De Paepe! En hij heeft er meteen een nieuwe klant bij gekregen.

Restaurant Het Land Aan De Overkant

Léon Schreursvest 85 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/05/2010 12:02

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd worden tijdens een tweed...

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd worden tijdens een tweede passage. Zo ook Het Land Aan De Overkant. En dit leverde ons "mixed feelings" op, en wel hierom: de keuze van de iets te zoete Madeirawijn bij de opener op basis van paling, de iets te lauw en te summier geserveerde Sint-Jakobsschelp, de iets te copieuze, maar vooral te taaie en onvoorgesneden eendeborst, de te gierig bijvulling van de wijnglazen, de te lange wachttijden tussen de eerste gangen en de iets te lang rondslingerende restjes tapenade.Kortom: Het Land Aan De Overkant parkeren we even bij onze "reserve"... Misschien krijgt het ooit nog een derde kans, maar die kans is klein in deze streek met een overvloed aan gastronomisch aanbod.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/05/2010 12:02

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd worden tijdens een tweed...

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd worden tijdens een tweede passage. Zo ook Het Land Aan De Overkant. En dit leverde ons "mixed feelings" op, en wel hierom: de keuze van de iets te zoete Madeirawijn bij de opener op basis van paling, de iets te lauw en te summier geserveerde Sint-Jakobsschelp, de iets te copieuze, maar vooral te taaie en onvoorgesneden eendeborst, de te gierig bijvulling van de wijnglazen, de te lange wachttijden tussen de eerste gangen en de iets te lang rondslingerende restjes tapenade.Kortom: Het Land Aan De Overkant parkeren we even bij onze "reserve"... Misschien krijgt het ooit nog een derde kans, maar die kans is klein in deze streek met een overvloed aan gastronomisch aanbod.

Restaurant Den Gouden Harynck

Groeninge 25 8000 BRUGGE CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  26/03/2010 10:33

Plus: uitstekende smaak & compositie + prima sfeer & service. Min: ge...

Plus: uitstekende smaak & compositie + prima sfeer & service. Min: geen aangepaste wijnen mogelijk (en vrij prijzige wijnkaart); menu wordt ook niet actief gepromoot of gepubliceerd (zelfs niet op menukaart gedetailleerd); geen botermes per persoon (enkel 1 houten spatel per tafel)

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  26/03/2010 10:33

Plus: uitstekende smaak & compositie + prima sfeer & service. Min: ge...

Plus: uitstekende smaak & compositie + prima sfeer & service. Min: geen aangepaste wijnen mogelijk (en vrij prijzige wijnkaart); menu wordt ook niet actief gepromoot of gepubliceerd (zelfs niet op menukaart gedetailleerd); geen botermes per persoon (enkel 1 houten spatel per tafel)

Restaurant Het Land Aan De Overkant

Léon Schreursvest 85 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  08/03/2010 13:00

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbij is er geen parkeerpro...

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbij is er geen parkeerprobleem, maar 's avonds is er ongetwijfeld voldoende vrije ruimte dichterbij te vinden. Het pand is ruim, strak ingericht, met erg zachte en ondersteunende zetels en een overvloed aan plaats op tafel. De tafels staan ver genoeg van elkaar om de nodige privacy te hebben. De bediening is perfect (maar overtalrijk). De porties zijn inderdaad aan de erg kleine kant, maar qua schikking en samenstelling perfect en overheerlijk. Verbazende wijnkeuze (een Oostenrijkse Brut bij de foie gras!), die voldoende ruim bijgeschonken wordt. Aan de (minuscule) minkant: geen broodjeskeuze, er mocht wel een snuifje fleur de sel bij de olijfolie gestrooid worden, en de prijzen zijn aan de hoge kant voor een zaak die nog geen bekroning gekregen heeft. Maar dit laatste zal wel slechts een kwestie van tijd zijn, volgens ons: hier is een ster dubbel en dik verdiend! Probeer ook eens de Kijk-Uit in Vilvoorde: gelijkaardige keuken, even perfecte service, maar ademt iets meer geschiedenis uit.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  08/03/2010 13:00

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbij is er geen parkeerpro...

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbij is er geen parkeerprobleem, maar 's avonds is er ongetwijfeld voldoende vrije ruimte dichterbij te vinden. Het pand is ruim, strak ingericht, met erg zachte en ondersteunende zetels en een overvloed aan plaats op tafel. De tafels staan ver genoeg van elkaar om de nodige privacy te hebben. De bediening is perfect (maar overtalrijk). De porties zijn inderdaad aan de erg kleine kant, maar qua schikking en samenstelling perfect en overheerlijk. Verbazende wijnkeuze (een Oostenrijkse Brut bij de foie gras!), die voldoende ruim bijgeschonken wordt. Aan de (minuscule) minkant: geen broodjeskeuze, er mocht wel een snuifje fleur de sel bij de olijfolie gestrooid worden, en de prijzen zijn aan de hoge kant voor een zaak die nog geen bekroning gekregen heeft. Maar dit laatste zal wel slechts een kwestie van tijd zijn, volgens ons: hier is een ster dubbel en dik verdiend! Probeer ook eens de Kijk-Uit in Vilvoorde: gelijkaardige keuken, even perfecte service, maar ademt iets meer geschiedenis uit.

Restaurant Zorba

Nieuwwerk 10 2800 MECHELEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  05/01/2010 12:43

Yuch! Nog nooit in de halve eeuw van mijn leven zo slecht gegeten als ...

Yuch! Nog nooit in de halve eeuw van mijn leven zo slecht gegeten als hier! Zogenaamde "vissoep" blijkt hete bouillon (?) met helemaal onderaan een paar blokjes zalm. Voorgerecht van "gegratineerde zeevruchten" (kochili) blijkt hoofdzakelijk surrogaat-krab, dobberend in een walgelijk smakend kookvocht. Hoofdgerecht (zalm) kan om het even wie geblinddoekt thuis klaarmaken (en nog veel smakelijker). Kortom: TE MIJDEN ALS DE PEST, dit "etablissement", dat nog het best omschreven wordt als een ordinaire toeristenval, en dan nog geen goedkope ook (42 EUR voor zonet beschreven, authentieke BROL)... Jammer dat de appreciatie-dropdowns stoppen aan 5 en niet tot 0 kunnen gaan...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  05/01/2010 12:43

Yuch! Nog nooit in de halve eeuw van mijn leven zo slecht gegeten als ...

Yuch! Nog nooit in de halve eeuw van mijn leven zo slecht gegeten als hier! Zogenaamde "vissoep" blijkt hete bouillon (?) met helemaal onderaan een paar blokjes zalm. Voorgerecht van "gegratineerde zeevruchten" (kochili) blijkt hoofdzakelijk surrogaat-krab, dobberend in een walgelijk smakend kookvocht. Hoofdgerecht (zalm) kan om het even wie geblinddoekt thuis klaarmaken (en nog veel smakelijker). Kortom: TE MIJDEN ALS DE PEST, dit "etablissement", dat nog het best omschreven wordt als een ordinaire toeristenval, en dan nog geen goedkope ook (42 EUR voor zonet beschreven, authentieke BROL)... Jammer dat de appreciatie-dropdowns stoppen aan 5 en niet tot 0 kunnen gaan...

Restaurant Trente

Muntstraat 36 3000 LEUVEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  14/11/2009 13:16

Het begon veelbelovend met 3 prachtige voorgerechten, waarbij de grond...

Het begon veelbelovend met 3 prachtige voorgerechten, waarbij de grondwitloof vergezeld van blokjes foie gras in chocoladepoeder ronduit subliem te noemen was. Vreemd dat onze hooggespannen verwachtingen daarna vakkundig de grond ingeboord werden: eerst door een veel te lange wachttijd op het hoofdgerecht, waarbij wel de per glas te betalen wijn vroeg genoeg ingeschonken werd, zodat het glas praktisch leeg was tegen het einde van de 45 min. zit. Daarna kregen we parelhoen voorgeschoteld ondermeer vergezeld van een nootjesmengsel. Beide erg droog, maar blijkbaar toch nog onvoldoende reden om voor een bijhorend sausje te zorgen. Ook aan de service valt nog flink wat te schaven: indien je wijnen per glas aanrekent, hoort het niet dat een duidelijk nog niet leeg gedronken glas zonder vragen noch verpinken afgeruimd wordt. Ook is de open keuken benadering aan te raden, ware het niet dat hij hier een duidelijke inkijk opleverde over hoe restjes van verschillende flessen bij elkaar gegoten werden in een "nieuwe" fles. Of hoe het personeel tijdens de te lange wachttijd toch duidelijk stond te niksen, enkel en alleen omdat de Chef het afgebold leek te zijn... Spijtig. Voor ons genoeg reden om dit adresje bij onze reserve onder te brengen. Misschien gunnen we het volgend voorjaar een tweede kans. Hopelijk zal dan blijken dat deze vaststellingen één gigantische spijtige samenloop van toevalligheden bleken geweest te zijn... Laat ons hopen...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  14/11/2009 13:16

Het begon veelbelovend met 3 prachtige voorgerechten, waarbij de grond...

Het begon veelbelovend met 3 prachtige voorgerechten, waarbij de grondwitloof vergezeld van blokjes foie gras in chocoladepoeder ronduit subliem te noemen was. Vreemd dat onze hooggespannen verwachtingen daarna vakkundig de grond ingeboord werden: eerst door een veel te lange wachttijd op het hoofdgerecht, waarbij wel de per glas te betalen wijn vroeg genoeg ingeschonken werd, zodat het glas praktisch leeg was tegen het einde van de 45 min. zit. Daarna kregen we parelhoen voorgeschoteld ondermeer vergezeld van een nootjesmengsel. Beide erg droog, maar blijkbaar toch nog onvoldoende reden om voor een bijhorend sausje te zorgen. Ook aan de service valt nog flink wat te schaven: indien je wijnen per glas aanrekent, hoort het niet dat een duidelijk nog niet leeg gedronken glas zonder vragen noch verpinken afgeruimd wordt. Ook is de open keuken benadering aan te raden, ware het niet dat hij hier een duidelijke inkijk opleverde over hoe restjes van verschillende flessen bij elkaar gegoten werden in een "nieuwe" fles. Of hoe het personeel tijdens de te lange wachttijd toch duidelijk stond te niksen, enkel en alleen omdat de Chef het afgebold leek te zijn... Spijtig. Voor ons genoeg reden om dit adresje bij onze reserve onder te brengen. Misschien gunnen we het volgend voorjaar een tweede kans. Hopelijk zal dan blijken dat deze vaststellingen één gigantische spijtige samenloop van toevalligheden bleken geweest te zijn... Laat ons hopen...

Restaurant 't Stoveke

Jetsestraat 52 1853 STROMBEEK-BEVER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  03/11/2009 13:04

Perfect! De juiste ingrediënten, de gepaste porties, uitstekende servi...

Perfect! De juiste ingrediënten, de gepaste porties, uitstekende service (in hoeveel resto's word je ontvangen & van je jas ontdaan door de Chef Himself?), voldoende & passende wijnen, maar vooral... een aangenaam lage prijs! Geen wonder dat je beter maanden op voorhand reserveert...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  03/11/2009 13:04

Perfect! De juiste ingrediënten, de gepaste porties, uitstekende servi...

Perfect! De juiste ingrediënten, de gepaste porties, uitstekende service (in hoeveel resto's word je ontvangen & van je jas ontdaan door de Chef Himself?), voldoende & passende wijnen, maar vooral... een aangenaam lage prijs! Geen wonder dat je beter maanden op voorhand reserveert...

Restaurant In De Wulf

Wulvestraat 1 8951 DRANOUTER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  16/10/2009 16:02

Deze chef kan niet snel genoeg zijn tweede ster krijgen! Onovertroffen...

Deze chef kan niet snel genoeg zijn tweede ster krijgen! Onovertroffen! Wij genoten hier meer dan in de Karmeliet, de Sea Grill en de Villa Loraine samen!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  16/10/2009 16:02

Deze chef kan niet snel genoeg zijn tweede ster krijgen! Onovertroffen...

Deze chef kan niet snel genoeg zijn tweede ster krijgen! Onovertroffen! Wij genoten hier meer dan in de Karmeliet, de Sea Grill en de Villa Loraine samen!

Restaurant In De Wulf

Wulvestraat 1 8951 DRANOUTER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  04/10/2009 13:57

Ons tweede bezoek bevestigde de eerste indruk: DIT IS TOP! Stukken sup...

Ons tweede bezoek bevestigde de eerste indruk: DIT IS TOP! Stukken superieurder tov De Karmeliet of het Hof van Cleve. Misschien enkel gewaagd aan een Sea Grill of een Kijk Uit. In ieder geval dik op weg naar een 2de ster in november! Ons gaat in ieder geval de kreeft met karnemelkstampers (!) lang bij blijven...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  04/10/2009 13:57

Ons tweede bezoek bevestigde de eerste indruk: DIT IS TOP! Stukken sup...

Ons tweede bezoek bevestigde de eerste indruk: DIT IS TOP! Stukken superieurder tov De Karmeliet of het Hof van Cleve. Misschien enkel gewaagd aan een Sea Grill of een Kijk Uit. In ieder geval dik op weg naar een 2de ster in november! Ons gaat in ieder geval de kreeft met karnemelkstampers (!) lang bij blijven...

Restaurant De Karmeliet

Langestraat 19 8000 BRUGGE CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  27/04/2009 14:29

Duidelijk geen 3 sterren waard. Laten we stellen: eerder 1. De borden ...

Duidelijk geen 3 sterren waard. Laten we stellen: eerder 1. De borden zijn niet bepaald spectaculair gedresseerd (neem een voorbeeld aan de Sea Grill hier!), soms zelfs op het randje van het rommelige. Vrij copieuze porties. Weinig smaakvolle ingrediënten (bv. inktvis) dienen vermeden te worden. Soms toch een "touch of genius" (zoals de zonnevis met infusie van zeewier), maar die krijgt men ook vaak in een éénsterrenzaak. Iedereen diende nogal vlug-vlug aan tafel te gaan, en achteraf te evacueren naar de bar (was de Chef gehaast of slaperig?) Povere wijnkeuze. Bediening = perfectie tot in het detail!Voor ons ergens ver onder zaken als Kijk Uit, In De Wulf of de Sea Grill (nochtans resp. geen, "maar" 1 en "maar" 2 sterren)

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  27/04/2009 14:29

Duidelijk geen 3 sterren waard. Laten we stellen: eerder 1. De borden ...

Duidelijk geen 3 sterren waard. Laten we stellen: eerder 1. De borden zijn niet bepaald spectaculair gedresseerd (neem een voorbeeld aan de Sea Grill hier!), soms zelfs op het randje van het rommelige. Vrij copieuze porties. Weinig smaakvolle ingrediënten (bv. inktvis) dienen vermeden te worden. Soms toch een "touch of genius" (zoals de zonnevis met infusie van zeewier), maar die krijgt men ook vaak in een éénsterrenzaak. Iedereen diende nogal vlug-vlug aan tafel te gaan, en achteraf te evacueren naar de bar (was de Chef gehaast of slaperig?) Povere wijnkeuze. Bediening = perfectie tot in het detail!Voor ons ergens ver onder zaken als Kijk Uit, In De Wulf of de Sea Grill (nochtans resp. geen, "maar" 1 en "maar" 2 sterren)

Restaurant Coyoacan Mexican Resto And Tapas Bar

Lange Molenstraat 60 1800 VILVOORDE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  07/04/2009 17:28

We hebben deze zaak zijn (meer dan verdiende) tweede kans gegeven, en ...

We hebben deze zaak zijn (meer dan verdiende) tweede kans gegeven, en bevestigen hierbij: DIT IS ABSOLUTE TOP!!!! Hoe goed we ook zochten (hobbymisvorming, ongetwijfeld ;-), hier viel niets aan te merken: verrassende ingrediëntkeuzes, -presentaties en -combinaties, onberispelijke service, kortom een aanrader voor iedereen in het Vilvoordse en verre omgeving (laten we stellen: Vlaams-Brabant).

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  07/04/2009 17:28

We hebben deze zaak zijn (meer dan verdiende) tweede kans gegeven, en ...

We hebben deze zaak zijn (meer dan verdiende) tweede kans gegeven, en bevestigen hierbij: DIT IS ABSOLUTE TOP!!!! Hoe goed we ook zochten (hobbymisvorming, ongetwijfeld ;-), hier viel niets aan te merken: verrassende ingrediëntkeuzes, -presentaties en -combinaties, onberispelijke service, kortom een aanrader voor iedereen in het Vilvoordse en verre omgeving (laten we stellen: Vlaams-Brabant).

Restaurant Arenberg

Kapeldreef 46 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/03/2009 11:56

Voor ons één van de absolute toppers uit de provincie! Perfecte servic...

Voor ons één van de absolute toppers uit de provincie! Perfecte service, zalige composities, waarbij de chef nu ook zowaar (weliswaar beperkt) de moleculaire toer durft op te gaan. Een aantal gepersonaliseerde toetsen stralen de exclusiviteit uit (Arenbergwater, Arenbergpralines, exclusief voor de Arenberg gebottelde Meerdael Chardonnay,...). En alles blijft binnen een relatief haalbaar budget, zeker als je voor de all-in formule gaat (= apero, wijnen, water, koffie inbegrepen). Wanneer volgt de tweede ster?

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/03/2009 11:56

Voor ons één van de absolute toppers uit de provincie! Perfecte servic...

Voor ons één van de absolute toppers uit de provincie! Perfecte service, zalige composities, waarbij de chef nu ook zowaar (weliswaar beperkt) de moleculaire toer durft op te gaan. Een aantal gepersonaliseerde toetsen stralen de exclusiviteit uit (Arenbergwater, Arenbergpralines, exclusief voor de Arenberg gebottelde Meerdael Chardonnay,...). En alles blijft binnen een relatief haalbaar budget, zeker als je voor de all-in formule gaat (= apero, wijnen, water, koffie inbegrepen). Wanneer volgt de tweede ster?

Restaurant 't Stoveke

Jetsestraat 52 1853 STROMBEEK-BEVER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  18/02/2009 10:11

Klein en gezellig! Amper plaats voor een vijftiental personen (erg vro...

Klein en gezellig! Amper plaats voor een vijftiental personen (erg vroeg reserveren is dus méér dan de boodschap!), maar hierdoor kan de service erg persoonlijk gehouden worden: de chef Daniel Antuna (voor wie het niet te min is de gasten persoonlijk te ontvangen of te bedienen) en zijn echtgenote volstaan. Een ruime blik door een venster op de keuken geeft eveneens een aparte toets aan deze plek. Maar het belangrijkste (namelijk wat op het bord komt) is onberispelijk! Keuze van ingrediënten, compositie, combinaties, porties, wijnkeuze,... werkelijk niets op aan te merken! Een aanrader! Bovendien (volgens ons) het enige sterrenresto waar je nog voor 75 EUR een 5-gangen degustatiemenu MET champagne als aperitief, aangepaste wijnen, hapjes voor en hapjes na kunt vinden!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  18/02/2009 10:11

Klein en gezellig! Amper plaats voor een vijftiental personen (erg vro...

Klein en gezellig! Amper plaats voor een vijftiental personen (erg vroeg reserveren is dus méér dan de boodschap!), maar hierdoor kan de service erg persoonlijk gehouden worden: de chef Daniel Antuna (voor wie het niet te min is de gasten persoonlijk te ontvangen of te bedienen) en zijn echtgenote volstaan. Een ruime blik door een venster op de keuken geeft eveneens een aparte toets aan deze plek. Maar het belangrijkste (namelijk wat op het bord komt) is onberispelijk! Keuze van ingrediënten, compositie, combinaties, porties, wijnkeuze,... werkelijk niets op aan te merken! Een aanrader! Bovendien (volgens ons) het enige sterrenresto waar je nog voor 75 EUR een 5-gangen degustatiemenu MET champagne als aperitief, aangepaste wijnen, hapjes voor en hapjes na kunt vinden!

Restaurant Barbizon

Welriekendedreef 95 3090 OVERIJSE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  07/02/2009 11:41

De crisis laat zich voelen: de laatste 2 vrijdagavonden dat we bij Ala...

De crisis laat zich voelen: de laatste 2 vrijdagavonden dat we bij Alain Deluc passeerden (30/5/8 & 6/2/9), waren we praktisch alleen. Drie kelners vonden we dan wel wat overdaad, maar hoofdzaak is wat op je bord komt, en dat blijft klasse in de Barbizon! We hebben het dan over een eerder klassieke aanpak, met vooral aandacht voor het ingrediënt. Vergelijkbaar met wat D'Hoogh in Mechelen opdient. Er waren wel wat afwijkingen tussen de Ontdekkingsmenu, zoals geafficheerd op de website, en de opgediende (bv. geen avruga, lamsvlees ipv hinde,...), maar de alternatieven vielen reuze mee. Kortom, we blijven hier terugkomen. Nu hopelijk die verloren gegane ster ook nog...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  07/02/2009 11:41

De crisis laat zich voelen: de laatste 2 vrijdagavonden dat we bij Ala...

De crisis laat zich voelen: de laatste 2 vrijdagavonden dat we bij Alain Deluc passeerden (30/5/8 & 6/2/9), waren we praktisch alleen. Drie kelners vonden we dan wel wat overdaad, maar hoofdzaak is wat op je bord komt, en dat blijft klasse in de Barbizon! We hebben het dan over een eerder klassieke aanpak, met vooral aandacht voor het ingrediënt. Vergelijkbaar met wat D'Hoogh in Mechelen opdient. Er waren wel wat afwijkingen tussen de Ontdekkingsmenu, zoals geafficheerd op de website, en de opgediende (bv. geen avruga, lamsvlees ipv hinde,...), maar de alternatieven vielen reuze mee. Kortom, we blijven hier terugkomen. Nu hopelijk die verloren gegane ster ook nog...

Restaurant Ratata

Kolonel Begaultlaan 15/6 3012 WILSELE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  25/01/2009 12:07

Nogal verstopt langs de Leuvense Vaart, maar de zoektocht méér dan waa...

Nogal verstopt langs de Leuvense Vaart, maar de zoektocht méér dan waard. Eens de ongezellige en eerder dreigende doorgang voorbij kom je terecht in een gezellig ingericht, ietwat (te?) duister restaurant, waar voor iedereen een aangename, ruime plaats voorzien is met voldoende tussenruimte. De hapjes komen pas na de apero op tafel, maar wat dan volgt compenseert dit ruimschoots. Geen gestoei met de zwaartekracht of complexe technische constructies, maar resoluut keuze voor het pure ingrediënt en de smaak. Prachtige wijnkeuze, waarbij op geen slokje teveel gekeken wordt. Gezellige inrichting waarbij de 2 Ecosmart biovuurtjes erg de aandacht trekken. Misschien iets te donker op tafel, maar de smaakpapillen worden niet bedrogen. Een knusse, delicieuze aanrader, die wellicht volop aan het opstomen is naar een eerste, welverdiende ster!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  25/01/2009 12:07

Nogal verstopt langs de Leuvense Vaart, maar de zoektocht méér dan waa...

Nogal verstopt langs de Leuvense Vaart, maar de zoektocht méér dan waard. Eens de ongezellige en eerder dreigende doorgang voorbij kom je terecht in een gezellig ingericht, ietwat (te?) duister restaurant, waar voor iedereen een aangename, ruime plaats voorzien is met voldoende tussenruimte. De hapjes komen pas na de apero op tafel, maar wat dan volgt compenseert dit ruimschoots. Geen gestoei met de zwaartekracht of complexe technische constructies, maar resoluut keuze voor het pure ingrediënt en de smaak. Prachtige wijnkeuze, waarbij op geen slokje teveel gekeken wordt. Gezellige inrichting waarbij de 2 Ecosmart biovuurtjes erg de aandacht trekken. Misschien iets te donker op tafel, maar de smaakpapillen worden niet bedrogen. Een knusse, delicieuze aanrader, die wellicht volop aan het opstomen is naar een eerste, welverdiende ster!

Restaurant Bon Bon - Salon D'artisan Cuisinier

Avenue de Tervueren 453 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  11/01/2009 12:02

Dit blijft een topper, en volgens ons dik op weg naar een 2de ster! Ga...

Dit blijft een topper, en volgens ons dik op weg naar een 2de ster! Ga in ieder geval resoluut voor de visgerechten (tiens, ruik ik hier de Sea Grill?). Enige (maar minimalistische) minpuntjes zijn: het ontbreken van een formule "met aangepaste wijnen", de eentalige (Franse) bediening, de parkeeronvriendelijke buurt, het ontbreken van broodkeuze (alhoewel het geserveerde sneetje warm en kraakvers is) en de beperkte ruimte tussen de tafels.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  11/01/2009 12:02

Dit blijft een topper, en volgens ons dik op weg naar een 2de ster! Ga...

Dit blijft een topper, en volgens ons dik op weg naar een 2de ster! Ga in ieder geval resoluut voor de visgerechten (tiens, ruik ik hier de Sea Grill?). Enige (maar minimalistische) minpuntjes zijn: het ontbreken van een formule "met aangepaste wijnen", de eentalige (Franse) bediening, de parkeeronvriendelijke buurt, het ontbreken van broodkeuze (alhoewel het geserveerde sneetje warm en kraakvers is) en de beperkte ruimte tussen de tafels.

Restaurant Couvert Couvert

Sint-Jansbergsesteenweg 171 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  21/12/2008 11:02

Bevestigt over gans de lijn. Uitgebreide (zoniet DE uitgebreidste, mis...

Bevestigt over gans de lijn. Uitgebreide (zoniet DE uitgebreidste, misschien op In De Wulf na) serie hapjes met heerlijke smaakvondsten & combinaties. Een eenvoudige, maar daardoor juist fantastische groentjeskeuze bij de plakjes jacobsschelp. Geek ("merlue") als sublieme vis van de dag. Perfect licht aangebraden eendenlever met passende truffelschijfjes. En een gepast stukje fazantenhen met kastanjes als top of the bill. Dan hebben we het nog niet over de desserts, dé specialiteit van het huis, gehad! Voeg daarbij een wijnkeuze die er "op" is, en we hebben een topper. Houen zo! Nu nog iets zachtere stoelen om de zit wat draaglijker te maken, en een beetje meer stijl in de inrichting, en er kan gerust een ster bij.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  21/12/2008 11:02

Bevestigt over gans de lijn. Uitgebreide (zoniet DE uitgebreidste, mis...

Bevestigt over gans de lijn. Uitgebreide (zoniet DE uitgebreidste, misschien op In De Wulf na) serie hapjes met heerlijke smaakvondsten & combinaties. Een eenvoudige, maar daardoor juist fantastische groentjeskeuze bij de plakjes jacobsschelp. Geek ("merlue") als sublieme vis van de dag. Perfect licht aangebraden eendenlever met passende truffelschijfjes. En een gepast stukje fazantenhen met kastanjes als top of the bill. Dan hebben we het nog niet over de desserts, dé specialiteit van het huis, gehad! Voeg daarbij een wijnkeuze die er "op" is, en we hebben een topper. Houen zo! Nu nog iets zachtere stoelen om de zit wat draaglijker te maken, en een beetje meer stijl in de inrichting, en er kan gerust een ster bij.

Restaurant Botaniq

Kapucijnenvoer 48 3000 LEUVEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 14:21

Wij waren ontgoocheld. Gerechten die weinig originaliteit uitstralen, ...

Wij waren ontgoocheld. Gerechten die weinig originaliteit uitstralen, geen verrassing in de composities, te grote porties, enz... En dat in een stad waar je de sterrenkeukens van de Arenberg of de Couvert Couvert binnen bereik hebt! Wij twijfelen in ieder geval niet meer: volgende keer gaat het weer richting Egenhoven...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 14:21

Wij waren ontgoocheld. Gerechten die weinig originaliteit uitstralen, ...

Wij waren ontgoocheld. Gerechten die weinig originaliteit uitstralen, geen verrassing in de composities, te grote porties, enz... En dat in een stad waar je de sterrenkeukens van de Arenberg of de Couvert Couvert binnen bereik hebt! Wij twijfelen in ieder geval niet meer: volgende keer gaat het weer richting Egenhoven...

Restaurant Bistro R

Leuvensesteenweg 614 1930 ZAVENTEM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 14:14

Wat een verkwisting van talent! Een ex-sterrenchef als Roland Debuyst ...

Wat een verkwisting van talent! Een ex-sterrenchef als Roland Debuyst MOET toch beter kunnen/willen dan dit! Of is de macht van de snelle poen zo erotiserend? Sorry, maar in vergelijking met de Orangeraie zaliger is dit beneden alle peil: volgepropt met tafeltjes, geen hapjes bij de aperitief, veel te grote porties, naar het klassieke afgegleden gerechten (waar is de originaliteit van de Topchef gebleven?), veel te nonchalante service,... Misschien nog te doen voor een snelle hap, maar voor de ware gastronoom zijn er hopen alternatieven elders in de streek (de Kijk Uit in Vilvoorde, de Arenberg of Couvert Couvert in Leuven, de Barbizon in Jezus-Eik, d'Hoogh of de Folliez in Mechelen, Kasteel Diependael in Elewijt, Le Passage of Le Bistrot du Mail in Brussel,...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 14:14

Wat een verkwisting van talent! Een ex-sterrenchef als Roland Debuyst ...

Wat een verkwisting van talent! Een ex-sterrenchef als Roland Debuyst MOET toch beter kunnen/willen dan dit! Of is de macht van de snelle poen zo erotiserend? Sorry, maar in vergelijking met de Orangeraie zaliger is dit beneden alle peil: volgepropt met tafeltjes, geen hapjes bij de aperitief, veel te grote porties, naar het klassieke afgegleden gerechten (waar is de originaliteit van de Topchef gebleven?), veel te nonchalante service,... Misschien nog te doen voor een snelle hap, maar voor de ware gastronoom zijn er hopen alternatieven elders in de streek (de Kijk Uit in Vilvoorde, de Arenberg of Couvert Couvert in Leuven, de Barbizon in Jezus-Eik, d'Hoogh of de Folliez in Mechelen, Kasteel Diependael in Elewijt, Le Passage of Le Bistrot du Mail in Brussel,...

Restaurant Ristorante Da Lino

Vilvoordelaan 9 1930 ZAVENTEM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 14:07

Redelijk overroepen etablissement volgens ons. Je zit veel te dicht op...

Redelijk overroepen etablissement volgens ons. Je zit veel te dicht opeengepakt, met bovendien een grote kans dat je op een muur zit te staren. De kwaliteit is redelijk, maar de gerechten zien er (en smaken) nogal afgehaspeld. Te ruime porties, te weinig verzorgd (te dikke sneden, monotonie in toespijs & garnituur,...) En last but not least: VERY overpriced! Voor dergelijke bedragen kom je beter, smaakvoller, stijlvoller en chiquer aan je trekken in het eerste het beste sterrestaurant.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 14:07

Redelijk overroepen etablissement volgens ons. Je zit veel te dicht op...

Redelijk overroepen etablissement volgens ons. Je zit veel te dicht opeengepakt, met bovendien een grote kans dat je op een muur zit te staren. De kwaliteit is redelijk, maar de gerechten zien er (en smaken) nogal afgehaspeld. Te ruime porties, te weinig verzorgd (te dikke sneden, monotonie in toespijs & garnituur,...) En last but not least: VERY overpriced! Voor dergelijke bedragen kom je beter, smaakvoller, stijlvoller en chiquer aan je trekken in het eerste het beste sterrestaurant.

Restaurant Le Passage

Avenue Jean et Pierre Carsoel 17 1180 UKKEL
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 14:02

Beste prijs/kwaliteit van Brussel & omgeving! Sterniveau voor een haal...

Beste prijs/kwaliteit van Brussel & omgeving! Sterniveau voor een haalbaar prijsje. Vreemd genoeg treffen wij hier soms een overwegend Nederlandstalige kliënteel aan, terwijl het personeel helaas haast eentalig Frans is. Maar sommigen van hen doen hun best. Ook het kroegachtige van het interieur is aan vernieuwing toe, maar de nieuwbouw ernaast toont dat ook de eigenaars tot dezelfde conclusie gekomen zijn. Een aanrader!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 14:02

Beste prijs/kwaliteit van Brussel & omgeving! Sterniveau voor een haal...

Beste prijs/kwaliteit van Brussel & omgeving! Sterniveau voor een haalbaar prijsje. Vreemd genoeg treffen wij hier soms een overwegend Nederlandstalige kliënteel aan, terwijl het personeel helaas haast eentalig Frans is. Maar sommigen van hen doen hun best. Ook het kroegachtige van het interieur is aan vernieuwing toe, maar de nieuwbouw ernaast toont dat ook de eigenaars tot dezelfde conclusie gekomen zijn. Een aanrader!

Restaurant Coyoacan Mexican Resto And Tapas Bar

Lange Molenstraat 60 1800 VILVOORDE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 13:54

Een fijne ontdekking in onze buurt! Nooit gedacht dat we in Vilvoorde ...

Een fijne ontdekking in onze buurt! Nooit gedacht dat we in Vilvoorde een restaurant met sterambities zouden kunnen aantreffen! Heel gedurfde composities met talrijke smaakexplosies. Kleine maar geen te kleine porties, zeker niet als je de "Kijk Uitgebreid" menu aandurft. Enige minpuntje vonden wij eveneens dat bij 2 opeenvolgende gerechten plotseling het bestek NIET ververst werd. En dit werd dan nog verdedigd door het personeel bovendien! Hopelijk overkomt dit niet de Michelininspecteur...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 13:54

Een fijne ontdekking in onze buurt! Nooit gedacht dat we in Vilvoorde ...

Een fijne ontdekking in onze buurt! Nooit gedacht dat we in Vilvoorde een restaurant met sterambities zouden kunnen aantreffen! Heel gedurfde composities met talrijke smaakexplosies. Kleine maar geen te kleine porties, zeker niet als je de "Kijk Uitgebreid" menu aandurft. Enige minpuntje vonden wij eveneens dat bij 2 opeenvolgende gerechten plotseling het bestek NIET ververst werd. En dit werd dan nog verdedigd door het personeel bovendien! Hopelijk overkomt dit niet de Michelininspecteur...

Restaurant In De Wulf

Wulvestraat 1 8951 DRANOUTER
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  28/09/2008 13:49

Dit is een topper! Vlotjes op weg naar een dikverdiende 2de ster, als ...

Dit is een topper! Vlotjes op weg naar een dikverdiende 2de ster, als je het mij vraagt. Het begint al bij de uitgebreide serie aperitiefhapjes, geserveerd op originele onderleggertjes. Dan komt de symfonie van smaken, composities en presentatie aan tafel, waar wij in ieder geval helemaal niet te klagen van de aangepaste wijnen. Noch wat hun keuze betreft (een verrassende Libanese rode!), noch wat het bijvullen aangaat. En ook de mogelijkheid tot overnachten en het ontbijt mogen er zijn. Bovendien zijn het prachtige Heuvelland, Frans-Vlaanderen en de Kust vlakbij.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  28/09/2008 13:49

Dit is een topper! Vlotjes op weg naar een dikverdiende 2de ster, als ...

Dit is een topper! Vlotjes op weg naar een dikverdiende 2de ster, als je het mij vraagt. Het begint al bij de uitgebreide serie aperitiefhapjes, geserveerd op originele onderleggertjes. Dan komt de symfonie van smaken, composities en presentatie aan tafel, waar wij in ieder geval helemaal niet te klagen van de aangepaste wijnen. Noch wat hun keuze betreft (een verrassende Libanese rode!), noch wat het bijvullen aangaat. En ook de mogelijkheid tot overnachten en het ontbijt mogen er zijn. Bovendien zijn het prachtige Heuvelland, Frans-Vlaanderen en de Kust vlakbij.

Restaurant D'hoogh

Grote Markt 19 2800 MECHELEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  09/03/2008 12:22

Heerlijke combinatie van plakjes tonijn met truffelkaas op een fris be...

Heerlijke combinatie van plakjes tonijn met truffelkaas op een fris bedje fijngesnipperde groentjes; verrassende "Nobashi" garnalen met de proporties van reuzescampi's; uitstekend gebakken eendeborst met smaakvolle portosaus en inkleding. Uitstekende service. Een bank vooruit!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  09/03/2008 12:22

Heerlijke combinatie van plakjes tonijn met truffelkaas op een fris be...

Heerlijke combinatie van plakjes tonijn met truffelkaas op een fris bedje fijngesnipperde groentjes; verrassende "Nobashi" garnalen met de proporties van reuzescampi's; uitstekend gebakken eendeborst met smaakvolle portosaus en inkleding. Uitstekende service. Een bank vooruit!

Restaurant Bon Bon - Salon D'artisan Cuisinier

Avenue de Tervueren 453 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  02/02/2008 14:51

Gedurfde composities, waar duidelijk veel werk aan besteed is. Soms is...

Gedurfde composities, waar duidelijk veel werk aan besteed is. Soms is het echter iets té gedurfd (een pickleskorst op de vis!). Gezellig klein, misschien iets té dicht opeen. Opgelet: parkeren in de buurt is een hel. Geen menuformule met aangepaste wijnen, maar de aanraders van de sommelier zijn uitstekend én betaalbaar. Heeft wel iets van de Bistrot du Mail, inclusief - helaas - het eentalig Frans karakter van de bediening...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  02/02/2008 14:51

Gedurfde composities, waar duidelijk veel werk aan besteed is. Soms is...

Gedurfde composities, waar duidelijk veel werk aan besteed is. Soms is het echter iets té gedurfd (een pickleskorst op de vis!). Gezellig klein, misschien iets té dicht opeen. Opgelet: parkeren in de buurt is een hel. Geen menuformule met aangepaste wijnen, maar de aanraders van de sommelier zijn uitstekend én betaalbaar. Heeft wel iets van de Bistrot du Mail, inclusief - helaas - het eentalig Frans karakter van de bediening...

Restaurant Bon Bon - Salon D'artisan Cuisinier

Avenue de Tervueren 453 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  02/02/2008 14:44

Plus: gewaagde gerechten (soms zelfs er een ietsje over, zoals die pic...

Plus: gewaagde gerechten (soms zelfs er een ietsje over, zoals die pickleskorst op de vis); prachtig assortiment hapjes; gezellig klein; de chef komt de menu opnemen! Min: eentalig Frans; parkeren is een hel; beperkte kaart; geen aangepaste wijnen (daarentegen knappe wijnkeuze van de sommelier); prijs valt mee; porties op het randje

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  02/02/2008 14:44

Plus: gewaagde gerechten (soms zelfs er een ietsje over, zoals die pic...

Plus: gewaagde gerechten (soms zelfs er een ietsje over, zoals die pickleskorst op de vis); prachtig assortiment hapjes; gezellig klein; de chef komt de menu opnemen! Min: eentalig Frans; parkeren is een hel; beperkte kaart; geen aangepaste wijnen (daarentegen knappe wijnkeuze van de sommelier); prijs valt mee; porties op het randje

Restaurant D'hoogh

Grote Markt 19 2800 MECHELEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/02/2008 10:54

Plus: mooie composities, voldoende porties, klassieke ingrediënten. M...

Plus: mooie composities, voldoende porties, klassieke ingrediënten. Min: Ietwat oubollig interieur, bediening heeft meer aandacht voor kennissen & oude klanten, wachttijden soms op het randje

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/02/2008 10:54

Plus: mooie composities, voldoende porties, klassieke ingrediënten. M...

Plus: mooie composities, voldoende porties, klassieke ingrediënten. Min: Ietwat oubollig interieur, bediening heeft meer aandacht voor kennissen & oude klanten, wachttijden soms op het randje

Restaurant Folliez

Korenmarkt 19 2800 MECHELEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  12/01/2008 11:06

In een smaakvol, modern en warm interieur (rotspartijen in de muur ver...

In een smaakvol, modern en warm interieur (rotspartijen in de muur verwerkt, aardige zwart-wit foto's,...) word je culinair verwend. Als je niet houdt van grote porties, maar wél verrast wilt worden door originele smaakcomposities, begeleid door voortreffelijke en overwachte wijnontdekkingen, dan is dit The Place To Be. Enkel ontsierd door een lange wacht tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht - daar zat een grote bende op nieuwjaarsuitstap wel voor iets tussen (alhoewel een sterrenchef zich zou moeten personeelsgewijs extra voorzien op dit soort eventualiteiten).

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  12/01/2008 11:06

In een smaakvol, modern en warm interieur (rotspartijen in de muur ver...

In een smaakvol, modern en warm interieur (rotspartijen in de muur verwerkt, aardige zwart-wit foto's,...) word je culinair verwend. Als je niet houdt van grote porties, maar wél verrast wilt worden door originele smaakcomposities, begeleid door voortreffelijke en overwachte wijnontdekkingen, dan is dit The Place To Be. Enkel ontsierd door een lange wacht tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht - daar zat een grote bende op nieuwjaarsuitstap wel voor iets tussen (alhoewel een sterrenchef zich zou moeten personeelsgewijs extra voorzien op dit soort eventualiteiten).

Restaurant Bistro R

Leuvensesteenweg 614 1930 ZAVENTEM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  15/12/2007 16:03

Was ooit een prachtig sterrenrestaurant! Roland Debuyst had alles om n...

Was ooit een prachtig sterrenrestaurant! Roland Debuyst had alles om naar 2 sterren door te stomen, maar koos voor de omzet. Jammer... Bij vlagen is de Meester nog te proeven in de (doorgaans véél te copieuze) gerechten. Wel uitstekende bediening. Maar veel te krap en te dicht opeen. Hoeveelheid & omzet primeren...

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  15/12/2007 16:03

Was ooit een prachtig sterrenrestaurant! Roland Debuyst had alles om n...

Was ooit een prachtig sterrenrestaurant! Roland Debuyst had alles om naar 2 sterren door te stomen, maar koos voor de omzet. Jammer... Bij vlagen is de Meester nog te proeven in de (doorgaans véél te copieuze) gerechten. Wel uitstekende bediening. Maar veel te krap en te dicht opeen. Hoeveelheid & omzet primeren...

Restaurant Barbizon

Welriekendedreef 95 3090 OVERIJSE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  15/12/2007 15:58

En vooral: erg statische menukaart, die vaak maaaaaanden lang dezelfde...

En vooral: erg statische menukaart, die vaak maaaaaanden lang dezelfde blijft....

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  15/12/2007 15:58

En vooral: erg statische menukaart, die vaak maaaaaanden lang dezelfde...

En vooral: erg statische menukaart, die vaak maaaaaanden lang dezelfde blijft....

Restaurant Le Chalet De La Foret

Drève de Lorraine 43 1180 UKKEL
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  15/12/2007 15:55

Een beetje een afknapper voor een verse Michelinsterbezitter: tegenval...

Een beetje een afknapper voor een verse Michelinsterbezitter: tegenvallende hapjes (alles deeg, geen vulling), geen smaakcontrasten in de gerechten, weinig toegevoegde waarde aan de klassieke (weliswaar onberispelijk verse) ingrediënten, lange wachttijden, fletse desserts, hoofdzakelijk eentalig Franse bediening (2 personen deden de moeite in het Nederlands te antwoorden - de rest deed alsof ze nog nooit iemand in die taal hadden horen spreken)

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  15/12/2007 15:55

Een beetje een afknapper voor een verse Michelinsterbezitter: tegenval...

Een beetje een afknapper voor een verse Michelinsterbezitter: tegenvallende hapjes (alles deeg, geen vulling), geen smaakcontrasten in de gerechten, weinig toegevoegde waarde aan de klassieke (weliswaar onberispelijk verse) ingrediënten, lange wachttijden, fletse desserts, hoofdzakelijk eentalig Franse bediening (2 personen deden de moeite in het Nederlands te antwoorden - de rest deed alsof ze nog nooit iemand in die taal hadden horen spreken)

Restaurant The Paddock

Raymond Lambertslaan 4 3140 KEERBERGEN
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 11:02

Een eenvoudige snee ham als (enige) "hapje" onaanvaardbaar voor dit ni...

Een eenvoudige snee ham als (enige) "hapje" onaanvaardbaar voor dit niveau. Overdadig gebruik van één zelfde fruit in het dessert. Niet echt verrassende composities, maar bij vlagen toch klasse uitstralend. Mooie omgeving en tuin. Tafels vrij dicht bij elkaar.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 11:02

Een eenvoudige snee ham als (enige) "hapje" onaanvaardbaar voor dit ni...

Een eenvoudige snee ham als (enige) "hapje" onaanvaardbaar voor dit niveau. Overdadig gebruik van één zelfde fruit in het dessert. Niet echt verrassende composities, maar bij vlagen toch klasse uitstralend. Mooie omgeving en tuin. Tafels vrij dicht bij elkaar.

Restaurant La Villa Lorraine - La Villa

Avenue Vivier d'Oie 75 1000 BRUSSEL CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 10:59

Engels cottage-achtige stijl die zijn beste tijd gehad heeft. Nogal to...

Engels cottage-achtige stijl die zijn beste tijd gehad heeft. Nogal toeristisch-buitenlands doelpubliek. Tafels te dicht opeen. Geen parkeerruimte, maar wel parkeerdienst. Vrij klassieke ingrediënten en combinaties. Kostuum verplicht. Franstalige bediening volhardt in het Frans (maar ook Nederlandstaligen beschikbaar).

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 10:59

Engels cottage-achtige stijl die zijn beste tijd gehad heeft. Nogal to...

Engels cottage-achtige stijl die zijn beste tijd gehad heeft. Nogal toeristisch-buitenlands doelpubliek. Tafels te dicht opeen. Geen parkeerruimte, maar wel parkeerdienst. Vrij klassieke ingrediënten en combinaties. Kostuum verplicht. Franstalige bediening volhardt in het Frans (maar ook Nederlandstaligen beschikbaar).

Restaurant Barbizon

Welriekendedreef 95 3090 OVERIJSE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 10:52

Gezellige, sfeervolle ontvangst bij het haardvuur in de bar. Chique, m...

Gezellige, sfeervolle ontvangst bij het haardvuur in de bar. Chique, maar nogal stoffig en enigszins gedateerd interieur. Veel plaats en privacy. De Chef Alain Deluc komt vaak eens langs bij elke tafel. Laatste maanden beetje bergaf aan het gaan (te grote porties, te weinig vaak veranderende kaart,...)

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 10:52

Gezellige, sfeervolle ontvangst bij het haardvuur in de bar. Chique, m...

Gezellige, sfeervolle ontvangst bij het haardvuur in de bar. Chique, maar nogal stoffig en enigszins gedateerd interieur. Veel plaats en privacy. De Chef Alain Deluc komt vaak eens langs bij elke tafel. Laatste maanden beetje bergaf aan het gaan (te grote porties, te weinig vaak veranderende kaart,...)

Restaurant Couvert Couvert

Sint-Jansbergsesteenweg 171 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 10:48

Prachtige composities, met soms een gedurfde keuze van ingrediënten. B...

Prachtige composities, met soms een gedurfde keuze van ingrediënten. Beste aanbod van speciale broodjes (zeewier! algen!) Interieur kan smaakvoller en luxueuzer. Harde stoelen, vooral tijdens (soms) wat lange wachttijden. Krappe parking. Uitstekende desserts.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 10:48

Prachtige composities, met soms een gedurfde keuze van ingrediënten. B...

Prachtige composities, met soms een gedurfde keuze van ingrediënten. Beste aanbod van speciale broodjes (zeewier! algen!) Interieur kan smaakvoller en luxueuzer. Harde stoelen, vooral tijdens (soms) wat lange wachttijden. Krappe parking. Uitstekende desserts.

Restaurant Arenberg

Kapeldreef 46 3001 HEVERLEE
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 10:46

Knappe, smaakvolle gerechten. All-in formules waarbij aan alles gedach...

Knappe, smaakvolle gerechten. All-in formules waarbij aan alles gedacht wordt (inclusief water). Soms een wat lange zittijd tussen de gangen. Uitstekende service. Sober, maar kunstzinnig interieur.

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 10:46

Knappe, smaakvolle gerechten. All-in formules waarbij aan alles gedach...

Knappe, smaakvolle gerechten. All-in formules waarbij aan alles gedacht wordt (inclusief water). Soms een wat lange zittijd tussen de gangen. Uitstekende service. Sober, maar kunstzinnig interieur.

Restaurant Sea Grill

Wolvengracht 47 1000 BRUSSEL CENTRUM
Filip Leys
FilipLeys
Beoordeeld op  01/12/2007 10:40

Sublieme composities op elk bord. Verrassende smaakcombinaties. Perfec...

Sublieme composities op elk bord. Verrassende smaakcombinaties. Perfecte kleine porties. Wachttijden tussen elke gang tot op de minuut getimed en nét niet te kort. Onberispelijke bediening, van ofwel Nederlandstaligen ofwel erg hun best doende Franstaligen. Een topper! Een pluim voor Yves Mattagne!

Filip Leys
43 Favorieten
53 Beoordelingen
Beoordeeld op  01/12/2007 10:40

Sublieme composities op elk bord. Verrassende smaakcombinaties. Perfec...

Sublieme composities op elk bord. Verrassende smaakcombinaties. Perfecte kleine porties. Wachttijden tussen elke gang tot op de minuut getimed en nét niet te kort. Onberispelijke bediening, van ofwel Nederlandstaligen ofwel erg hun best doende Franstaligen. Een topper! Een pluim voor Yves Mattagne!