Beoordelingen

Restaurant De Acht Zaligheden

Oudburg 4 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  11/02/2007 20:38

Het restaurant bestaat als het ware uit twee delen, we zaten aan de ac...

Het restaurant bestaat als het ware uit twee delen, we zaten aan de achterkant met zicht op water. Romantisch. Twee grote schilderijen van ara's geven de wanden extra kleur. Als apéro genoten we van champagne zoals het hoort. We kregen ook een hapje in de vorm van mozarella verfijnd versierd met groentjes. De savooisoep was lekker en met voldoende brood geserveerd! De tong met puree en pittig sausje waren perfect in harmonie. Tenslotte kregen we een rijkelijke 'dessert 8 zaligheden'. Van alles wat, voor wie niet kan kiezen. Gezellig kader, heerlijke keuken bediend door een jong corps van enthousiaste en plezante obers!

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  11/02/2007 20:38

Het restaurant bestaat als het ware uit twee delen, we zaten aan de ac...

Het restaurant bestaat als het ware uit twee delen, we zaten aan de achterkant met zicht op water. Romantisch. Twee grote schilderijen van ara's geven de wanden extra kleur. Als apéro genoten we van champagne zoals het hoort. We kregen ook een hapje in de vorm van mozarella verfijnd versierd met groentjes. De savooisoep was lekker en met voldoende brood geserveerd! De tong met puree en pittig sausje waren perfect in harmonie. Tenslotte kregen we een rijkelijke 'dessert 8 zaligheden'. Van alles wat, voor wie niet kan kiezen. Gezellig kader, heerlijke keuken bediend door een jong corps van enthousiaste en plezante obers!

Restaurant Toi Et Moi

Sint-Michielsstraat 31 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  25/01/2007 20:21

Heel gezellig interieur en aantrekkelijke kaart! Verrassend was de pom...

Heel gezellig interieur en aantrekkelijke kaart! Verrassend was de pompoensoep met appelsien! Stijlvolle bediening. De moeite dus!

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  25/01/2007 20:21

Heel gezellig interieur en aantrekkelijke kaart! Verrassend was de pom...

Heel gezellig interieur en aantrekkelijke kaart! Verrassend was de pompoensoep met appelsien! Stijlvolle bediening. De moeite dus!

Restaurant A Food Affair

Hoogstraat 58 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  16/01/2007 22:06

Net één dag vóór voorbije vrijdag heb ik kunnen reserveren voor 2 pers...

Net één dag vóór voorbije vrijdag heb ik kunnen reserveren voor 2 personen. Geen evidente zaak blijkbaar maar toch gelukt! De sfeer zit meteen goed. De gastvrouw is een zeer sympathieke en spontane dame met een losse doch effectieve stijl. We genoten van een cava als apéro. Voor wie het lastig heeft om te kiezen neemt best een wokschotel. Daarin zijn combinaties opgenomen zoals wij kozen voor wok curry kip en filet mignon op z'n japans. Een plank met drie kommetjes kregen we voorgeschoteld. Met stokjes genoten we van het vlees en de rijst. Als dessert kozen we de speciale crème brûlée van citroengras en tonka (voor de nieuwsgierigen na te vragen bij de gastvrouw) en de heerlijke chocoladecake met vanilleijs. Het grotendeelse jonge publiek bevestigt dat dit een jeugdig restaurant is waar iedereen wie houdt van een internationale keuken hier een genietbare avond kan doorbrengen.

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  16/01/2007 22:06

Net één dag vóór voorbije vrijdag heb ik kunnen reserveren voor 2 pers...

Net één dag vóór voorbije vrijdag heb ik kunnen reserveren voor 2 personen. Geen evidente zaak blijkbaar maar toch gelukt! De sfeer zit meteen goed. De gastvrouw is een zeer sympathieke en spontane dame met een losse doch effectieve stijl. We genoten van een cava als apéro. Voor wie het lastig heeft om te kiezen neemt best een wokschotel. Daarin zijn combinaties opgenomen zoals wij kozen voor wok curry kip en filet mignon op z'n japans. Een plank met drie kommetjes kregen we voorgeschoteld. Met stokjes genoten we van het vlees en de rijst. Als dessert kozen we de speciale crème brûlée van citroengras en tonka (voor de nieuwsgierigen na te vragen bij de gastvrouw) en de heerlijke chocoladecake met vanilleijs. Het grotendeelse jonge publiek bevestigt dat dit een jeugdig restaurant is waar iedereen wie houdt van een internationale keuken hier een genietbare avond kan doorbrengen.

Restaurant Illes D'o - Bandini

Keukeldam 11-13 8790 WAREGEM
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  23/07/2006 12:43

We lieten ons onderdompelen door de Caraïbische sfeer in het tuinterra...

We lieten ons onderdompelen door de Caraïbische sfeer in het tuinterras van Bandini. De tropische temperaturen annex onweer vervolledigden het plaatje. In het hart van Waregem is een verrassend stukje 'salsa' te vinden! Voor wie van ietsje specialer houdt, kiest best voor de suggesties: kangoeroe, struisvogel, verse tonijn,... Ik koos voor de kangoeroe-ragout. Rijkelijk gevulde borden met typische smaken, aangename keuken! We genoten de 'les jamelles' rode huiswijn uit het ruime assortiment wereldwijnen. Als afronder genoot ik een 'milkshake-formaat' african coffee: wordt vlot genuttigd, doch is verrassend sterk(!) door de typisch afrikaanse likeur. De bediening is heel persoonlijk en vriendelijk doch soms té non-chalant (tenzij dit bij de Caraïben hoort): vergeten wijn, toch niet te verkrijgen dessert en... de rekening met foutje:-) Het is echter een sfeervolle plek waar vakantiestemming troef is! Besluit: een aanrader!

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  23/07/2006 12:43

We lieten ons onderdompelen door de Caraïbische sfeer in het tuinterra...

We lieten ons onderdompelen door de Caraïbische sfeer in het tuinterras van Bandini. De tropische temperaturen annex onweer vervolledigden het plaatje. In het hart van Waregem is een verrassend stukje 'salsa' te vinden! Voor wie van ietsje specialer houdt, kiest best voor de suggesties: kangoeroe, struisvogel, verse tonijn,... Ik koos voor de kangoeroe-ragout. Rijkelijk gevulde borden met typische smaken, aangename keuken! We genoten de 'les jamelles' rode huiswijn uit het ruime assortiment wereldwijnen. Als afronder genoot ik een 'milkshake-formaat' african coffee: wordt vlot genuttigd, doch is verrassend sterk(!) door de typisch afrikaanse likeur. De bediening is heel persoonlijk en vriendelijk doch soms té non-chalant (tenzij dit bij de Caraïben hoort): vergeten wijn, toch niet te verkrijgen dessert en... de rekening met foutje:-) Het is echter een sfeervolle plek waar vakantiestemming troef is! Besluit: een aanrader!

Restaurant Restaurant Triton - Hotel Helios

Zeedijk 92 8370 BLANKENBERGE
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  22/07/2006 13:20

Op aanraden van mijn compagnie bezochten we gisteren dit restaurant. W...

Op aanraden van mijn compagnie bezochten we gisteren dit restaurant. We lieten ons verleiden door de keuzemenu: dé formule om te genieten van drie gangen aan een zeer scherpe prijs! Als apéritief krijg je een mix van zongedroogde tomaten met kruidenkaas, gazpacho van garnalen en een verrassende olijf (geheim origineel concept!). De garnaalkroketten als voorgerecht waren gewoon zoals het hoorde. Als hoofdgerecht genoot ik de gebakken tong (excellent!) met huisgebakken (lekkere, échte) frietjes. De begeleidende chablis was perfect aanvullend! Het dessert was een fantasie van vanille, kokos en amandelijs, overgoten met heerlijke chocoladesaus en ondersteund met een zachte italiaanse rode wijn met fantastisch boeket. We genoten van de persoonlijke en zeer attente bediening, de verfijnde afwerking, het rustiggevend kader met zeezicht en de airco!

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  22/07/2006 13:20

Op aanraden van mijn compagnie bezochten we gisteren dit restaurant. W...

Op aanraden van mijn compagnie bezochten we gisteren dit restaurant. We lieten ons verleiden door de keuzemenu: dé formule om te genieten van drie gangen aan een zeer scherpe prijs! Als apéritief krijg je een mix van zongedroogde tomaten met kruidenkaas, gazpacho van garnalen en een verrassende olijf (geheim origineel concept!). De garnaalkroketten als voorgerecht waren gewoon zoals het hoorde. Als hoofdgerecht genoot ik de gebakken tong (excellent!) met huisgebakken (lekkere, échte) frietjes. De begeleidende chablis was perfect aanvullend! Het dessert was een fantasie van vanille, kokos en amandelijs, overgoten met heerlijke chocoladesaus en ondersteund met een zachte italiaanse rode wijn met fantastisch boeket. We genoten van de persoonlijke en zeer attente bediening, de verfijnde afwerking, het rustiggevend kader met zeezicht en de airco!

Restaurant Eden

Vrijdagmarkt 20 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  14/07/2006 16:58

Omdat dit het leukste terras is van de vrijdagsmarkt en ik de laatste ...

Omdat dit het leukste terras is van de vrijdagsmarkt en ik de laatste tijd er meermaals heb gezeten, hier mijn commentaar. Hier ben je best voor de salades en pasta's: deze zijn in de ruime borden zeer rijkelijk en fris! Laatst genoot ik wel van een lasagne die mijns inzien eerder onderaan de lijst belandt. De bediening is vlot en voor een dessert of een irish coffee kan je hier ook steeds terecht...

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  14/07/2006 16:58

Omdat dit het leukste terras is van de vrijdagsmarkt en ik de laatste ...

Omdat dit het leukste terras is van de vrijdagsmarkt en ik de laatste tijd er meermaals heb gezeten, hier mijn commentaar. Hier ben je best voor de salades en pasta's: deze zijn in de ruime borden zeer rijkelijk en fris! Laatst genoot ik wel van een lasagne die mijns inzien eerder onderaan de lijst belandt. De bediening is vlot en voor een dessert of een irish coffee kan je hier ook steeds terecht...

Restaurant 't Vrijdags Gevoel

Vrijdagmarkt 29 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  14/07/2006 16:53

Ter voorbereiding van de Gentse feesten verkenden we dit restaurant aa...

Ter voorbereiding van de Gentse feesten verkenden we dit restaurant aan de vrijdagsmarkt. Ideaal voor een zomeravond want de zon schijnt hier 't langst! We besloten te gaan voor de mosselen in witte wijn. De mosselen waren ok maar de 'witte wijn'-smaak bleef uit... Gelukkig genoten we van de witte huiswijn die compenseerde. De frietjes waren ok maar een tweede portie liet helaas te lang op zich wachten... Eenvoudige maar goede keuken waarbij de bediening tot het minimum bleef... Wordt normaalgezien de witte wijn niet uitgeschonken en krijg je geen lepels ter beschikking?:-)

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  14/07/2006 16:53

Ter voorbereiding van de Gentse feesten verkenden we dit restaurant aa...

Ter voorbereiding van de Gentse feesten verkenden we dit restaurant aan de vrijdagsmarkt. Ideaal voor een zomeravond want de zon schijnt hier 't langst! We besloten te gaan voor de mosselen in witte wijn. De mosselen waren ok maar de 'witte wijn'-smaak bleef uit... Gelukkig genoten we van de witte huiswijn die compenseerde. De frietjes waren ok maar een tweede portie liet helaas te lang op zich wachten... Eenvoudige maar goede keuken waarbij de bediening tot het minimum bleef... Wordt normaalgezien de witte wijn niet uitgeschonken en krijg je geen lepels ter beschikking?:-)

Restaurant Grade

Charles de Kerchovelaan 81 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  02/07/2006 13:35

Het mooie weer nodigde ons uit op ’t binnenterras van de Grade....

Het mooie weer nodigde ons uit op ’t binnenterras van de Grade. Je krijgt een enorm ruimtegevoel en je zal zeker geen zonneslag opdoen door het beschermende dak, prachtig omringd door groen. Ook de grote beeldenkoppen die rijzen uit het vijvertje zijn sfeerbrengers. Ik bestel mij de linguini met in olijfolie gebakken courgettes en scampi geparfumeerd met look. De pasta is perfect ’al dente’, de courgettes smeuïg gebakken zoals het hoort en de scampi net sappig genoeg, dit alles rijkelijk overgoten met een schitterende olijfolie. Het bruine brood is ook overheerlijk en smaakt ’ambachtelijk’. Met de begeleidende rode wijn krijg je een karaktervolle streling voor de tong. De bediening is vlot en talrijk. Weer een leuke ontdekking in Gent...

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  02/07/2006 13:35

Het mooie weer nodigde ons uit op ’t binnenterras van de Grade....

Het mooie weer nodigde ons uit op ’t binnenterras van de Grade. Je krijgt een enorm ruimtegevoel en je zal zeker geen zonneslag opdoen door het beschermende dak, prachtig omringd door groen. Ook de grote beeldenkoppen die rijzen uit het vijvertje zijn sfeerbrengers. Ik bestel mij de linguini met in olijfolie gebakken courgettes en scampi geparfumeerd met look. De pasta is perfect ’al dente’, de courgettes smeuïg gebakken zoals het hoort en de scampi net sappig genoeg, dit alles rijkelijk overgoten met een schitterende olijfolie. Het bruine brood is ook overheerlijk en smaakt ’ambachtelijk’. Met de begeleidende rode wijn krijg je een karaktervolle streling voor de tong. De bediening is vlot en talrijk. Weer een leuke ontdekking in Gent...

Restaurant Jardin De Provence

Stationsstraat 10 8790 WAREGEM
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  18/06/2006 16:00

We dompelden ons onder in de sfeervolle tuin waarbij de toon ’Pr...

We dompelden ons onder in de sfeervolle tuin waarbij de toon ’Provence’ direct werd gezet. Het ganse terras was bezet waardoor het behoorlijk druk was. Uiteindelijk konden we toch onze bestelling plaatsen. We lieten ons leiden door de suggestie nl. Steak Mignon. We genoten de redelijke rode huiswijn en kregen olijfjes als aperitief. Het vlees was perfect gebakken en gekruid met respect voor zijn originele smaak. Het begeleidend sausje was een zachte aanvulling. De groentjes (o.a. aubergines en courgettes) leken iets teveel gebakken, doch op de smaak was niets aan te brengen. Een gans repertoire! De natuuraardappelen waren feestelijk gekleed door hun Provençaalse kruiden en olijfolie. Als dessert kiest mijn tafelgenoot framboise-ijs, ik ga voor de veelbelovende 'bouchon de champagne'. Champagne-ijs in de vorm van een kurk met als bodem praliné-ijs en rondom karamelsaus. Aardige keuken, schitterende locatie maar neem je tijd voor de bediening bij drukte.

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  18/06/2006 16:00

We dompelden ons onder in de sfeervolle tuin waarbij de toon ’Pr...

We dompelden ons onder in de sfeervolle tuin waarbij de toon ’Provence’ direct werd gezet. Het ganse terras was bezet waardoor het behoorlijk druk was. Uiteindelijk konden we toch onze bestelling plaatsen. We lieten ons leiden door de suggestie nl. Steak Mignon. We genoten de redelijke rode huiswijn en kregen olijfjes als aperitief. Het vlees was perfect gebakken en gekruid met respect voor zijn originele smaak. Het begeleidend sausje was een zachte aanvulling. De groentjes (o.a. aubergines en courgettes) leken iets teveel gebakken, doch op de smaak was niets aan te brengen. Een gans repertoire! De natuuraardappelen waren feestelijk gekleed door hun Provençaalse kruiden en olijfolie. Als dessert kiest mijn tafelgenoot framboise-ijs, ik ga voor de veelbelovende 'bouchon de champagne'. Champagne-ijs in de vorm van een kurk met als bodem praliné-ijs en rondom karamelsaus. Aardige keuken, schitterende locatie maar neem je tijd voor de bediening bij drukte.

Restaurant Korenlei Twee

Korenlei 2 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  09/06/2006 21:37

Een warme zomeravond nodigde ons uit in Korenlei twee. We werden verwe...

Een warme zomeravond nodigde ons uit in Korenlei twee. We werden verwelkomd zoals het hoort en bereikten via de verschillende zeer sfeervolle compartimenten van dit restaurant het tuinterras: een oase van rust mede dankzij het bruisend fonteintje en een zacht achtergrondmuziekje. We nemen plaats langs het water en krijgen door het uniek zicht het gevoel dat het impressionante Gent voor ons alleen is! We waren bij het bekijken van de menukaart direct te vinden voor het gegratineerd Oostends noordzeevispannetje. Als aperitiefhapje krijgen we een cocktail van garnalen, raketsla, aperitieftomaat en preischeuten. Een verfrissend begin. We laten ons begeleiden door een witte chardonnay 2005 met een pittige nadronk. Het noordzeevispannetje verraste ons aangenaam. Niet een kommetje saus/soep waarin alles boven komt te drijven, wel een frisse samenstelling van verse zalm, een 'scampo', garnalen, originele puree door zijn citroensmaak, beetgare broccoli aangevuld met zachte koriander en als achtergrond gesmolten kaas. Met dit gerecht is bewezen dat een vispannetje ook synoniem is aan versheid, originaliteit en een mix van perfect aansluitende smaken. We genieten na van een heerlijk kopje koffie waarbij we een stukje taart en flan aangeboden krijgen. Een vlotte, correcte doch spontane bediening. Een aanrader voor wie net iets meer wil..

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  09/06/2006 21:37

Een warme zomeravond nodigde ons uit in Korenlei twee. We werden verwe...

Een warme zomeravond nodigde ons uit in Korenlei twee. We werden verwelkomd zoals het hoort en bereikten via de verschillende zeer sfeervolle compartimenten van dit restaurant het tuinterras: een oase van rust mede dankzij het bruisend fonteintje en een zacht achtergrondmuziekje. We nemen plaats langs het water en krijgen door het uniek zicht het gevoel dat het impressionante Gent voor ons alleen is! We waren bij het bekijken van de menukaart direct te vinden voor het gegratineerd Oostends noordzeevispannetje. Als aperitiefhapje krijgen we een cocktail van garnalen, raketsla, aperitieftomaat en preischeuten. Een verfrissend begin. We laten ons begeleiden door een witte chardonnay 2005 met een pittige nadronk. Het noordzeevispannetje verraste ons aangenaam. Niet een kommetje saus/soep waarin alles boven komt te drijven, wel een frisse samenstelling van verse zalm, een 'scampo', garnalen, originele puree door zijn citroensmaak, beetgare broccoli aangevuld met zachte koriander en als achtergrond gesmolten kaas. Met dit gerecht is bewezen dat een vispannetje ook synoniem is aan versheid, originaliteit en een mix van perfect aansluitende smaken. We genieten na van een heerlijk kopje koffie waarbij we een stukje taart en flan aangeboden krijgen. Een vlotte, correcte doch spontane bediening. Een aanrader voor wie net iets meer wil..

Restaurant La Cena

Lange Steenstraat 10 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  24/11/2005 21:19

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader.

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  24/11/2005 21:19

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader.

Restaurant La Cena

Lange Steenstraat 10 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  20/11/2005 16:04

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader. (63826)

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  20/11/2005 16:04

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader. (63826)

Restaurant La Cena

Lange Steenstraat 10 9000 GENT
Joachim Goeminne WAREGEM, Belgium
JoachimGoeminne
Beoordeeld op  20/11/2005 15:58

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader.

Joachim Goeminne
7 Favorieten
13 Beoordelingen
Beoordeeld op  20/11/2005 15:58

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat ...

Gisteren waagden we ons aan 'La Cena'. Een totale verrassing voor wat het zou worden. Vanbuitenaf ziet het er eigenlijk maar een beetje triestig en rommelig uit, maar de voordeur stond open en de verleidelijk rode gang nodigde ons uit. Toch maar proberen dan. De ontvangst is zeer hartelijk en attent. Het kader is gezellig, modern maar niet overdreven. Ideale tussenweg dus. We krijgen direct een voorstel van twee menu's en lang moesten we er niet over nadenken. De antipasta was zeer gevarieerd (speciaal was de spaanse bloedworst) en de oesterzwammen in look, azijn en peterselie zijn ook eens iets anders. We laten ons vergezellen door een Syrah-wijn. Een topper staat op de kaart en inderdaad. Een wijn met een zacht begin en een stevige nadronk. Een flesje kan ons menu gerust vergezellen. Mijn gezelschap laat zich verleiden door een lamsbout, met doperwetnpuree en munt. Een speciale combinatie, maar niet slecht! Ik geniet van mijn visbourride met aioli. Geen paniek om uren in de wind als look ervaren te worden, de balans was perfect met respect voor de natuurlijke smaak van de vis! Als dessert waag ik mij aan de amarettoparfait. Parfait was hij zeker en vast! Ook de gepocheerde peer in drank (of was het kokend water met munt?) was heel speciaal. De crema Catalana met appeltaartje was zoals het hoorde! In elk geval, weer een leuke ontdekking gedaan in Gent: perfecte menu en toch ook belangrijk een persoonlijk onthaal. Een aanrader.

×
Logo

Nieuwe editie +150 restaurants topmenu's vanaf € 27 van 7 - 23 oktober

Met een account kan je al reserveren voor de RestoDays vanaf 27 september

Voordelen van je gratis account:

Ontvang gepersonaliseerde promoties
Beheer je persoonlijke lijsten (wishlist, favorieten, restaurants reeds bezocht,…),je online reserveringen, beoordelingen en persoonlijke gegevens, …
Reserveer al in avant-première de beste plaatsen voor de RestoDays evenementen.

Registreer met je Facebook account

Aanbevolen

De gemakkelijkste manier om in te loggen bij Resto.be

of

Maak hier je account aan