Het begon onder de naam "Bij den Boer" in 1896, aan het Leuvense station. In 1954 nam de familie Deschoenmaekers de zaak over. De tweede generatie breidde deze dan verder uit met een nieuw restaurant in 1962:Restaurant Vital. In 2002, dan al de derde generatie, werd de zaak nogmaals vergroot met de overname van Bij de mosselboer. Tot... 7 april 2008. Een felle brand maakte een einde aan deze schitterende periode. 12 februari 2010, de heropstart samen met de vierde generatie. Wel op een nieuwe locatie: Leuvensesteenweg 525 in Gelrode. Op een tiental minuten van Leuven en vijf minuutjes van Aarschot. We verwelkomen iedereen in deze volledig vernieuwde zaak. Met een ruime parking, een schitterende zaal met plaats voor 90 personen en een deels overdekt terras met gezellige hoekjes tussen het groen. Ook de keuken werd volgens de laatste normen heringericht. Onze specialiteiten staan natuurlijk op de kaart. De verschillende mosselbereidingen, kreeft, verse visgerechten, chateaubriand,.... Zoals in de Vital van vroeger. Nieuw in het concept is de lunchkaart met slaatjes, pastas en seizoensgerechtjes. Ook de wandelaar of de fietser kan in de zomermaanden verpozen op ons terras. Kinderen kunnen hun honger stillen met aangepaste gerechten en nadien hun energie kwijt op het afgeschermd graspleintje.