Suikerrui 4
2000 ANTWERPEN-CENTRUM
Budget
€€
Over dit restaurant
In het hart van Antwerpen, op de Suikerrui vlakbij de Kathedraal en de Schelde bevindt zich Restaurant Maritime. Dit restaurant is sinds 1958 een begrip in de stad. Mosselen en vis zijn de specialiteit van dit klassiek en sfeervol restaurant. Een warm onthaal en onberispelijke service staat steevast op het menu. Onze wijnkaart biedt u een uitgebreide keuze aan wijnen die perfect combineren met Seafood. Bourgogne is onze coup de coeur, maar ook Bordeaux, Toscane en Spanje zijn ruim vertegenwoordigd.
De nadruk ligt op wijnen die matchen met seafood.
Alles begon bij Christiane Van de Voorde toen zij op 26 jarige leeftijd het toenmalige café Maritime over nam. Als "joeng maske" was dit in die tijd niet evident. Het duurde niet lang alvorens de halve kippen en potten mosselen over de toog vlogen. De meeste klanten kwamen toen rechtstreeks van de Flandria boten. Ze werden met bussen aangevoerd. De zaak zat soms zo vol dat de borden en potten door de klanten werden doorgegeven aan de volgende tafel.
Later werd de zaak verder gezet door de zonen Guy en Marc Weeda. Guy introduceerde trouwens de Bourgogne wijnen in Maritime. Tijdens zijn jaren in de hotelschool werkte Glen Weeda, de zoon van Guy en dus de derde generatie al mee in het restaurant. Op 30-jarige leeftijd nam hij de zaak over. Later vervoegde Ken Weeda, de broer van Glen het team.
Begin 2024 kwam het restaurant in handen van Serge Verboven en Helena De Ridder die samen reeds de Antwerpse klassiekers Au Vieux Port en Marcel uitbaten.
Onze maître Johan, die al jarenlang het gezicht is van Maritime verwelkomt u samen met een enthousiast team om uw smaakpapillen te verwennen.