Budget
€€
Sluitingsdagen
Maandag
Over dit restaurant
Ons restaurant is ondergebracht in een gerenoveerd pand uit de 17de eeuw met een typisch geschilderde trapgevel. In ons interieur kan je nog een originele nis opmerken en de grote balken op het eerste verdiep kunnen ook nog uit de 17de eeuw zijn. Links van onze gevel, twee huizen verder, zie je een prachtige authentieke 16de eeuwse renaissance gevel met 2 mooie medaillons: één met Mercurius (de god van de handel), één met Ceres ( de godin van de oogst). Deze gebouwen kan je eveneens zien op het getekende plan van Brugge uit 1562 van de hand van Marcus Gheeraerts.


Op het plein zelf, het Simon Stevinplein, stond vanaf de 14de eeuw het Westvleeshuis. Het tweeledig gebouw was eigendom van het vleeshouwers ambacht en werd in 1819 afgebroken.

Nu staat in het midden van het plein het standbeeld van Simon Stevin, onthuld in 1846. S.Stevin werd geboren in Brugge in 1548 en overleed te Den Haag in 1620. Hij werd wereldberoemd omwille van zijn wiskundige kennis, het uitvinden van de komma als decimaal teken, als uitvinder van de zeilwagen en als raadgever van prins Maurits van Nassau. Heb je al aandacht geschonken aan de zware gotische toren van de Sint-Salvatorskathedraal uit de 14de en 15de eeuw?

Nu is het tijd om de menukaart te bekijken. Onze specialiteiten zijn mosselen en kip, maar ook onze pasta’s worden door de vaste klanten sterk geapprecieerd.
Beoordelingsscore
Schrijf als eerste een beoordeling over dit restaurant
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze