google map
Budget
Ferri
9000 GENT Mediterrane, Vegetarische
SAFI SAFI
9000 GENT Marokkaanse, Internationale - Fusion, Mediterrane
Joan
9000 GENT Italiaanse, Mediterrane, Tapas
LE HOMARD ROUGE
9000 GENT Franse, Mediterrane, Schaaldieren
Eat Love Pizza
9000 GENT Belgische, Biologische, Macrobiotische, Glutenvrije, Italiaanse, Marktaanbod, Mediterrane, Pizza, Siciliaanse, Slow food, Tapas, Veganistisch, Vegetarische, Wijnbar
8.6
Bistro Illyrian
9000 GENT Mediterrane
MEZZEBAR
9000 GENT Mediterrane
Uit steppe & oase theeten
9000 GENT Mediterrane
PORTA
9000 GENT Mediterrane
LA CENA
9000 GENT Mediterrane
BASKUUL
9000 GENT Mediterrane
EETHUIS DE FOBIE
9000 GENT Mediterrane
ALIX TABLE & JARDIN D'AMIS
9000 GENT Mediterrane
CAFE BIZ'ART
9000 GENT Mediterrane, Italiaanse, Eetcafé
Basta
9000 GENT Mediterrane
PER BACCO
9000 GENT Italiaanse, Pasta, Mediterrane
Ferri
Mediterrane, Vegetarische
Safi Safi
Marokkaanse, Internationale - Fusion, Mediterrane
Joan
Italiaanse, Mediterrane, Tapas
Le Homard Rouge
Franse, Mediterrane, Schaaldieren
Eat Love Pizza
Belgische, Biologische, Macrobiotische, Glutenvrije, Italiaanse, Marktaanbod, Mediterrane, Pizza, Siciliaanse, Slow food, Tapas, Veganistisch, Vegetarische, Wijnbar
Mezzebar
Mediterrane
Porta
Mediterrane
La Cena
Mediterrane
Baskuul
Mediterrane
Cafe Biz'art
Mediterrane, Italiaanse, Eetcafé
Basta
Mediterrane
Per Bacco
Italiaanse, Pasta, Mediterrane
Restaurants in Gent

Gent, één van demooiste historische steden in Europa met de leukste restaurants!

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie en wordt ook wel de Bloemenstad genoemd dankzij de vele bloem-en plantenkwekerijen die zich rondom de stad bevinden.

Gent biedt u een waaier aan mogelijkheden. Naast de prachtige hotels, de trendy winkels, cafés en vele culturele en historische bezienswaardigheden, vindt u er ook tal van heerlijke restaurants in verschillende prijsklassen.

De stad combineert een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Talrijke toeristen bezoeken deze historische stad het hele jaar door. Gent telt heel wat bezienswaardigheden. Naast twee middeleeuwse burchten, 19 musea, vijf abdijen en drie begijnhoven, treft men er tientallen kerken en historische gebouwen aan.

Het Gravensteen

Het Gravensteen is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Gent. Deze burcht werd vroeger bewoond door de Graven van Vlaanderen maar werd nadien gebruikt als muntslagerij, gerechtshof en gevangenis met folterkamers. Vandaag kunt u in het Gravensteen onder meer de gevarieerde collectie marteltuigen, de uitgebouwde pijnkamer en de treurige vergeetput bezoeken.

Patershol

Het Patershol is een middeleeuwse wijk die bestaat uit een uiterst gezellige wirwar van kleine straatjes en steegjes. U vindt er allerlei soorten restaurants maar u kunt er ook de verschillende historische gevels bewonderen. Deze wijk werd in de jaren ’80 volledig gerestaureerd en is nu één van de pronkstukken van de stad Gent.

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.MA.K.)

Het S.M.A.K. is het grootste museum voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. Dankzij een verzameling van meer dan 2000 werken en de vele tentoonstellingen die er georganiseerd worden, is het museum bekend tot ver buiten de stadsgrenzen.

Of u nu de stad bezoekt voor zaken of als toerist, de stad Gent heeft altijd wel iets voor u in petto!

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Gent tegen de beste prijzen! Heel wat Gentse restaurants kunt u ook online reserveren.