Budget
€€€
Openingsuren
Openingsuren
Over dit restaurant
Al van kindsbeen af is Zino gepassioneerd door gastronomie en grill. De kookmicrobe kreeg hij over van zijn vader Jean-Pierre Jacobs en de vele culinaire reizen die hij tijdens zijn jeugdjaren maakte. Na zijn opleiding aan Hof ter Duinen, klom hij zeer snel op als chef-kok bij Indoor Ski Aspen en later KV Mechelen. Met grillmeester Lennox Hastie als grote inspiratiebron, keerde hij in 2020 terug naar de roots. Hij richtte Zcatering op, een cateringbedrijf gericht rond grillen op houtvuur. Het concept viel meteen in de smaak. Met Ember bouwt hij vandaag een nieuwe culinaire droom uit. Samen met zijn compagnon de route Arthur Doppee, wil hij Mechelen opnieuw gastronomisch op de kaart zetten.
Beoordelingsscore
9.5 Gebaseerd op 346 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
346 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
Wout
Beoordeeld op: 06/11/2025
Wout beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen,...

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen, erg interessante menu met veel krachtige smaken. Wij hebben heerlijk gegeten, onze aandacht werd vastgehouden door de originele combinaties. Hier en daar mogelijk een ingrediënt dat niet voor iedereen is, maar het was een heel mooie ontdekkingsreis.

Louis
Beoordeeld op: 02/11/2025
Louis beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van...

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van mijn 74 lentes jonge leven een 9-gangen diner bij Pur C in Cadzand. Gisterenavond mocht ik weer zo’n hoogtepunt beleven. “Ember” in Mechelen is dan ook geen doorsnee restaurant maar eerder een “dynamische, culinaire beleving”. Alles was top: gerechten, wijncombinaties, service.

Caroline
Beoordeeld op: 26/10/2025
Caroline beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten...

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten, uitstekende dienstverlening. Een aanrader!

Marleen
Beoordeeld op: 25/10/2025
Marleen beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos....

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos. De passie en liefde voor het product springen uit elk gerecht. Elk product is weldoordacht gekozen, elk stukje van het dier wordt origineel gebruikt wat resulteert in perfect gebalanceerde gerechten (vooral het gerecht met de grietbot was zeer verfijnd, elk ingrediënt op elkaar afgestemd). Niet goedkoop, maar elke eurocent dubbel en dik waard. Voor ons Michelinster-waardige keuken. En dan niet te vergeten, zeer vriendelijk personeel, mét kennis van wat er geserveerd wordt en van de lekkere wijnen die opgediend worden! Wij komen heel graag een vierde keer terug!

Marinus
Beoordeeld op: 21/10/2025
Marinus beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Trendy kader, Gastronomie

Het was een fantastisch diner! We hebben van...

Het was een fantastisch diner! We hebben van de eerste tot de laatste seconde genoten van de hele ervaring.

robert e.
Beoordeeld op: 20/10/2025
robert e. beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Incredible...

Incredible

Louise
Beoordeeld op: 20/10/2025
Louise beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader

Creatieve gerechten met veel passie (en vuur!)...

Creatieve gerechten met veel passie (en vuur!) samengesteld en mooi opgemaakt.

Anne-Marie
Beoordeeld op: 18/10/2025
Anne-Marie beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Trendy kader, Gastronomie

Superlekker en vernieuwend! Topchef! Mooi...

Superlekker en vernieuwend! Topchef! Mooi kader. Zeer vriendelijk personeel.

Hubert
Beoordeeld op: 16/10/2025
Hubert beveelt dit restaurant aan voor: Business lunch/diner, Gastronomie, Verhouding prijs/kwaliteit

Prijs/kwaliteit in orde. Fijne belevenis...

Prijs/kwaliteit in orde. Fijne belevenis

Eva
Beoordeeld op: 15/10/2025
Eva beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

Zeer persoonlijke bediening, mijn man werd...

Zeer persoonlijke bediening, mijn man werd 50 die dag en op onze serviette lag een persoonlijke boodschap. Top! Ook het voorgerecht dat we kregen in de keuken vonden we zeer verrassend en aangenaam.

Alle beoordelingen van dit restaurant