Budget
€€
Contact
Toon telefoonnummer Email Website Facebook
Over dit restaurant
Fredje Friet, een naam die zich eer aandoet ondanks de naam.

Fredje Friet is ontstaan uit de liefde tussen de trotse uitbaters, Freddy & Marina. Een passie voor koken en het idee om een frituur uit te baten op de traditionele manier, bracht hen terug naar het ouderlijke huis van Freddy. Het huis waar jarenlang de Beenhouwerij van Freddy’s gezin gevestigd was maar jammer genoeg al 13 jaar leeg stond. Met veel trots, goede moed en het vertrouwen van Freddy’s nog inwonende moeder, Marie-Louise, startte in 2008 de verbouwingen.

In maart 2009 gaven Freddy & Marina het startschot, Fredje Friet was geboren! Met hun huisgemaakte producten en frietjes in Ossewit gebakken konden ze al snel de omwonende bekoren. De chefkok van dienst, Marina, voelde al gauw aan dat er vraag was naar andere huisgemaakte gerechten en speelde hierop in. Van een steak met verse bearnaise en kalfstong in de madeira tot verse zalmfilet en kabeljauw. Traditionele gerechten met liefde gemaakt smaakte menig smaakpapillen waardoor de zitplaatsen geliefd waren. Een ingerichte container “de bistro” moest een oplossing bieden in de winter en in de zomer creëerde het terras extra eet-en zitplaatsen.

Toen moeder des huizes, Marie-Louise, overleed door ziekte hebben ze na verloop van tijd het andere gedeelte van het huis waar zij vroeger woonde omgebouwd tot een ‘echte’ bistro. Hierdoor kon de container verdwijnen en het gedeelte waar zij vroeger woonde werd opnieuw een warme plaats waar er word gelachen en genoten van het leven, zoals dat vroeger bij haar werd gedaan.

Seizoensgebonden menukaarten zorgen keer op keer voor variatie maar de traditionele gerechten, waarmee het allemaal begonnen is zijn blijvers op de kaart. In de zomer zijn de Mosselen à Volonté de publiekslieveling! Ze hebben zelf de eer gekregen om zich één van de 25 beste mosselrestaurants in Vlaanderen te noemen. Een titel die ze met veel fierheid dragen omdat de positieve reacties van klanten deze beamen.

Klanten wouden niet alleen genieten van de gerechten in de Bistro maar ook thuis. Ze wouden de mogelijkheid hebben om dit te delen met familie en vrienden. De Traiteurdienst speelt hier uitstekend op in. Van communies, verjaardag- en trouwfeesten tot eetfestijnen en BBQ’s. Voor ieder wat wils, is hier vanzelfsprekend van toepassing.

Freddy schoolde zich bij tot chefkok en is nu de rechterhand in de keuken, waardoor er naast die klassiekers ook af en toe iets vernieuwend tussen de suggesties te vinden is. Marina’s dochter en Freddy’s Liefdochter zorgt in het weekend voor de bediening in de Bistro. En naast deze sleutelfiguren hebben ze een team om fier op zijn! Frietenbakker Maël die elke klant zowel in de bistro als in de frituur weet te bekoren met zijn stokjes van goud. Leentje die springt en vliegt om de puntjes op de i te zetten voor de gerechtjes die doorgegeven worden. Maar ook onze jobstudenten die zich tijdens de drukke periodes inzetten. Allemaal samen zorgen ze ervoor om Fredje Friet te maken tot wat het geworden is.

Een zaak ontstaan uit liefde en waar er met liefde gewerkt word. Met een passie voor pure en eerlijke keuken.
Bekijk alle restaurantgegevens
Beoordelingsscore
8.7 Gebaseerd op 117 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
117 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze