Vlaanderenstraat 22 9000 GENT
17.5/20 Gault&Millau
2 sterren
Budget
€€€€
Contact
Toon telefoonnummer Email Website
Beoordelingsscore
8.0 Gebaseerd op 2 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
2 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
 
Philippe
Beoordeeld op: 16/02/2023
Philippe beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Business lunch/diner, Gastronomie

Addendum

Aanvulling: Vrijmoed blijft zeker een bezoek waard. Koop een fles wijn die je zelf zorgvuldig uitkiest. Op dit moment zijn de aangepaste wijnen geen meerwaarde en dus het hoge prijskaartje niet waard. Deze toestand zal allicht ook niet blijven duren. We zagen nog bij andere sterrenzaken schitterende sommeliers vertrekken. Vroeg of laat komt er een nieuwe Sommelier die de glans van de aangepaste wijnen zal herstellen.

Philippe
Beoordeeld op: 15/02/2023
Philippe beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Business lunch/diner, Gastronomie

Na meer dan 10 jaar steeds betere gerechten

Wij zijn er regelmatige gasten. Minstens jaarlijks, meer dan 10 jaar. Het triumviraat Michael, Benjamin en José bezorgde ons telkens een heerlijke ervaring, twee sterren eten en ook twee sterren drinken. Sommelier Benjamin is een schitterend talent. Het was voor ons de absolute top in Gent, maar dat is het niet langer. Het ligt zeker niet aan de kunst van Michaël Vrijmoed. Met steeds complexere en intrigerende creaties slaagt hij met een perfecte smaakarchitectuur er in onze smaaksensoren tot in de hemel te verheffen. Werkelijk uitzonderlijk. Op dat vlak naar onze smaak nog de beste in Gent. Maar Benjamin is vertrokken en de totaal ervaring heeft voor ons hiermee toch een flinke deuk gekregen. Wat voor ons maakt dat restaurant Vrijmoed niet langer de top is in Gent voor de totaalervaring. En dat is erg jammer en pijnlijk. We zijn er geweest met Valentijn 2023, onze vaste stek voor die dag. We namen zes gangen met aangepaste wijnen. Slechts één pairing was goed. De rest was matig en eentje met het heerlijke Baskisch rund sneed gewoon het gerecht in stukken door zijn zuurtegraad, voor onze smaak gewoon totaal fout. Omdat de nieuwe Somelier er voor ons niets van bakte kozen we de wijn bij de kaas maar zelf. Wij bezoeken Madeira al 11 jaar en kennen de wijnen daar zeer goed. Vorig jaar verbaasde Benjamin ons met zijn kennis hierover en leerde ons zelfs iets bij. Maar de nieuwe viel compleet door de mand.

Alle beoordelingen van dit restaurant