placeholder

Foodlab Benne

restaurantgegevens bijwerken
Brouwersstraat 5/1 3000 LEUVEN

Keuken

Modern Biologische Creatieve

Contact

Toon telefoonnummer Email Website Facebook

Over dit restaurant

"De chef is afhankelijk van de natuur, niet andersom. Dat is mijn basisfilosofie in de keuken. De pure smaken en texturen van de natuur, haar diversiteit en schoonheid, liggen aan de basis van mijn koken."

Benne is een jonge chef die gefascineerd raakte door de zuivere keuken, nadat hij afstudeerde als cultuursocioloog. Het lijkt een grote stap, van sociologie naar gastronomie. Maar zijn sociologische achtergrond gaf Benne een kritische houding mee in de keuken en voedde zijn nieuwsgierigheid naar hoe mensen eten, in hun eentje of in het gezelschap van vrienden en familie.

Benne volgde een intensieve koksopleiding, liep verschillende stages en volgt sinds 2013 een driejarige opleiding tot sommelier. Daarnaast probeert hij ook jongeren die het leertraject volgen te inspireren met zijn passie voor koken.

Een maaltijd mag voor Benne niet voorspelbaar zijn. Liever serveert hij je een culinaire ontdekkingstocht. Experimenteren met nieuwe texturen en smaken is voor een chef een van de grootste uitdagingen. Al eens een krokante tomaat geproefd? Een ongezoet dessert op basis van rode biet en cassis? Of frietjes zo flinterdun als papier? Door te experimenten met verschillende kooktechnieken speelt Benne met de textuur en smaak van zijn ingrediënten. Hij werkt daarbij vanuit zijn buikgevoel. Verrassende gerechten zijn het resultaat, steeds met diep respect voor de natuur, onze omgeving en de seizoenen.

Benne's creatieve en natuurlijke keuken kan je op verschillende niveaus uittesten. Van een workshop koken met superfoods, een introductie tot de wereld van gin&tonic, tot een hoogst persoonlijke restaurantervaring in de gezelligheid van je eigen huis. Benne respecteert al je wensen en voedselintoleranties. Hij heeft een passie voor zeldzame en ongewone ingrediënten en werkt daarvoor samen met lokale, kleinschalige leveranciers die hem organisch geteelde producten en duurzame grondstoffen leveren. Zijn sappen maakt hij het liefst zelf. Voor andere dranken doet Benne een beroep op biodynamische wijnboeren of lokale bierbrouwers.

facebook

Info

Faciliteiten Gezellige sfeer, Private zaal, Kindermenu's, Lounge, Home Cooking, Take-away, Kookworkshop, Kindvriendelijk, Meeting, Vegetarisch menu Sfeer Eigentijds kader