Muntstraat 44  
                            
					3000 LEUVEN
				 
                        
                        
                        
                    Budget
                                                €€
                                                
                                            
                    Openingsuren
                
                
                
                    
                    
                 
                Openingsuren
             
                    
            
                    
                    
                
                                                    Over dit restaurant
                                                    
                                                
                                                
											In de verkeersvrije muntstraat ligt het sfeervolle restaurant mykene.
de oude patriciërswoning werd destijds gerestaureerd met het nodige respect voor het verleden, wat resulteert in een mooi en ruim restaurant, met twee afzonderlijke zaaltjes en een aangenaam terras. mykene biedt een puur belgische keuken en heeft een uitzonderlijk en uniek aanbod belgische bieren die u kunt degusteren, maar die ook in bepaalde gerechten verwerkt zijn. al tien jaar zwaait stijn gille de scepter in de keuken. hij werkt vooral met verse en seizoensgebonden ingrediënten want de kaart wijzigt op het ritme van de seizoenen: aspergegerechten in maart, mosselbereidingen vanaf juli, wild op het menu in het najaar, ... er gaat ook heel wat aandacht naar vegetarische schotels en de bintjesbereidingen zijn uniek in leuven en omstreken.
de zaak is zeven dagen op zeven open en biedt een interessant keuzemenu voor 38 euro, zowel 's middags als 's avonds, met een voor- en hoofdgerecht, een dessert en ¼ liter wijn. 's middags is er tevens de interessante budgetlunch voor 21,50 euro, met een glaasje bubbels, een soep, hoofdgerecht en koffie. deze formule bestaat trouwens ook in een vegetarische versie.
waar wacht u nog op? dit uniek belgisch restaurant zelf uittesten is de boodschap!
                                                
                                            




