Budget
Sluitingsdagen
Open 7/7
Contact
Toon telefoonnummer Email Website
Over dit restaurant
Al in 1632 verkocht Guillaume Van Dycke op deze plaats drinkbaar water aan de brouwers, de stad en de schepen. Vele jaren zouden zijn opvolgers, uitbaters van Het Waterhuis, het alleenrecht hebben op de verkoop van drinkbaar water aan de schepen.

Dat water werd bewaard in een citerne onder het huis. Het duurde tot in 1923 vooraleer Oostende aangesloten werd op de aanvoerleiding van drinkbaar water uit de Bocq (rivier).

Al die tijd bleef de stad problemen ondervinden met drinkbaar water en daarin speelde Het Waterhuis een belangrijke rol. Na 1923 was die rol van waterbevoorrader uitgespeeld...

Sindsdien vertoeven hier op deze historische plek tegenover het station, in een warmhartige sfeer, zowel Oostendse locals als toeristen.

Voor een assortiment wijnen per glas en een grote keuze aan pasta's is dit het ideale adres.
Bekijk alle restaurantgegevens
Beoordelingsscore
8.3 Gebaseerd op 4 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
4 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
 
Sarah
Beoordeeld op: onbekend

Heerlijk eten in een super gezellig kader.

We hebben hier al meermaals echt lekker gegeten. De pasta's zijn overheerlijk en zeker ook de scampi's eens proberen! De bediening is meer dan vriendelijk. Er heerst een hele toffe sfeer. Blij dat we dit plekje ontdekt hebben!

danny
Beoordeeld op: onbekend

zeer gezellige drukke brasserie, gewoon lekker,...

zeer gezellige drukke brasserie, gewoon lekker, dus okee. één van de betere in oostende en op de kaai.

wim
Beoordeeld op: onbekend

Leuke brasserie, binnenin Britse pubstijl,...

Leuke brasserie, binnenin Britse pubstijl, vooraan verwarmde overdekte veranda (waar mag gerookt worden).Zeer verzorgde en superlekkere pastaschotels, heerlijke (koude)Italiaanse salade, lekkere snacks. In december immense kerstversiering !

Johan
Beoordeeld op: onbekend

Regelmatig komen we terecht in Het Waterhuys....

Regelmatig komen we terecht in Het Waterhuys. Deze avond, 17 juli gingen we na een ontspannen weekend nog een glaasje drinken. Onze ervaring ter plaatse was uiterst negatief. Zelden zijn we zo beledigd geweest door een kelner. De kelner op het overdekte terras, die we niet kenden, was zodanig arrogant en grof, terwijl wijzelf vriendelijk en respectvol optraden. We zijn niet van aard om met het vingertje te wijzen, maar toch willen we hier reageren. We komen zeker niet meer terug. We vrezen dat veel klanten hetzelfde zullen doen, als ze op dergelijke manier behandeld worden door die arrogante kelner. Liefst gaven wij nul voor service, maar blijkbaar kan het niet minder dan vijf.

Alle beoordelingen van dit restaurant