Budget
€€€€
Sluitingsdagen
Zondag, Zaterdag
Over dit restaurant
Evenwichtig, weldoordacht, eerlijk, perfect uitgevoerd: dat is de Belgische keuken op zijn best.
Pascal Devalkeneer biedt met vaardigheid en intelligentie een perfect evenwicht aan tussen traditie en avant-garde. Ik ontmoette hem, samen met nog verschillende chefs van zijn generatie, op het congres: “Lo Mejor de la Gastronomla de San Sebastiân”.
Ik heb hem gekozen omdat hij het toonbeeld is van deze honderden jonge chefs die het belang begrijpen van een vlekkeloze techniek om de beste resultaten te bereiken. Op het gebied van professionalisme en stijl staat Pascal model voor verschillende jonge chefs; en dat interesseert me, in de praktijk, het meeste.
Met elegantie en verfijning toont de omgeving van Chalet de la Forêt aan elke aspirant-chef aan dat de reputatie van een restaurant niet enkel steunt op een keuken van grote kwaliteit, maar ook de atmosfeer, het werk en de consistentie wegen door.
Pascal staat gekend om zijn aandacht voor trends: hij weet dat er – net voor zoals producten – voor elk gerecht een seizoen is en dat smaken en technieken evolueren met de trends. Als vurig verdediger van de seizoenskeuken gebruikt hij enkel natuurlijke ingrediënten, alsof hij voor zichzelf kookt. Het is deze quasi-filosofische benadering die kracht geeft aan zijn gerechten.
Voor hem maken koken en proeven deel uit van dezelfde ervaring – een ervaring van geluk. Omdat hij dit idee zorgvuldig in zijn achterhoofd houdt wanneer hij zijn gerechten maakt, doet elk van deze gerechten beroep op al uw zintuigen.
Bron : COCO “ 10 figures internationales de la cuisine sélectionnent 100 Chefs contemporains ” – Text van Ferran Adrià – Editie PHAIDON
Pascal Devalkeneer biedt met vaardigheid en intelligentie een perfect evenwicht aan tussen traditie en avant-garde. Ik ontmoette hem, samen met nog verschillende chefs van zijn generatie, op het congres: “Lo Mejor de la Gastronomla de San Sebastiân”.
Ik heb hem gekozen omdat hij het toonbeeld is van deze honderden jonge chefs die het belang begrijpen van een vlekkeloze techniek om de beste resultaten te bereiken. Op het gebied van professionalisme en stijl staat Pascal model voor verschillende jonge chefs; en dat interesseert me, in de praktijk, het meeste.
Met elegantie en verfijning toont de omgeving van Chalet de la Forêt aan elke aspirant-chef aan dat de reputatie van een restaurant niet enkel steunt op een keuken van grote kwaliteit, maar ook de atmosfeer, het werk en de consistentie wegen door.
Pascal staat gekend om zijn aandacht voor trends: hij weet dat er – net voor zoals producten – voor elk gerecht een seizoen is en dat smaken en technieken evolueren met de trends. Als vurig verdediger van de seizoenskeuken gebruikt hij enkel natuurlijke ingrediënten, alsof hij voor zichzelf kookt. Het is deze quasi-filosofische benadering die kracht geeft aan zijn gerechten.
Voor hem maken koken en proeven deel uit van dezelfde ervaring – een ervaring van geluk. Omdat hij dit idee zorgvuldig in zijn achterhoofd houdt wanneer hij zijn gerechten maakt, doet elk van deze gerechten beroep op al uw zintuigen.
Bron : COCO “ 10 figures internationales de la cuisine sélectionnent 100 Chefs contemporains ” – Text van Ferran Adrià – Editie PHAIDON